Thalloderma Shop
02/22/17 10:06
(http://asenov2007.wordpress.com/)

De Profundis: ЩЕ ПОБЕДИ ЛИ НИНОВА БОРИСОВ И ДРУГИ СЪВЕТСКИ ПЕСНИ

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg – http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/95732-de-profundis-ste-pobedi-li-ninova-borisov-i-drugi-savetski-pesni.html

  1. Корнелия Нинова – кокошката, която се прави на петел

„Ще победя Бойко Борисов” – закани се тъй нареченият лидер на тъй наречената БСП. Аз силно се уплаших от заканата и ходих на ходжа да ми лее куршум. И как не – тя нали веднъж вече шибна на Борисов два шамара…..

После обаче реших, че храброто НСО си е взело бележка – няма да повтори жалкия си провал с Доган и да я допусне чак толкова близо, та да му шибне шамарите. Пък и телохранителите вече са предупредени. Така, де, поне от историята те би трябвало да знаят, че от печен комуниз може да се очаква наистина всичко лошо. А ако шефката на комунизите не е печен комуниз, не знам тогава кой…..

И започнах да гадая – на какво точно въпросната девойка ще бие Борисов. На карате? Доста ще трябва да потренира – поне за формите, ако не толкова за съдържанието. Но и за съдържанието, де. На тенис? Надали, това само Гришо го може. И то ако Борисов няма ден. На футбол? Айде, бе, сериозно ли – крушовишка круша срещу банкянския тигър…..

Оказа се, че Нинова смятала да победи Борисов като кандидат-депутат в софийския 25-ти район. Може. Само дето не разбрах какво от това – орден „Стара планина” ли ще ѝ връчи президентът по този повод. Или двойна заплата ще получи Нинова и две места ще заеме в Парламента, не едно. Вместо да каже как точно смята да докара страната до обещания демографски взрив и да ни направи пак 8 милиона за следващите четири години; вместо да разясни как под нейното вещо премиерско ръководство няма да има ни един сънародник под чертата на бедността; вместо да разкрие как чрез рестрикции ще стимулира икономиката или поне – как ще накаже мръсните предатели, подкрепили европейското споразумение с Канада и европейските санкции срещу Русия, тя седнала да се заканва и да създава сюжети за предизборни махленски клюки.

Казвам ви, граждани, тая Нинова е кокошка, която се прави на петел. А който повярва, че наистина е петел, ще се изненада, щом тя започне да снася червени комунистически запъртъци из цялата ни мила родина.

  1. БСП и листите, листите

Голям шум покрай обновените, променени, заменени, трансформирани, модифицирани и метаморфозирани листи на БСП напоследък се вдига, граждани.

Направо се сетих за прочутия разказ на Кафка: „Една сутрин Грегор Замза се събуди след неспокойни сънища и откри, че в леглото си е преобразен на огромно насекомо”. Хлебарка, за който не знае.

Същата работа и с нашите комунизи. В опозиция, те винаги имат неспокойни сънища, треска ги тресе, защото си представят как през това време някой друг експлоатира безогледно Солунската митница. Подсъзнанието им направо крещи, че това е вселенска несправедливост, че въпросната митница се полага само на тях – те с кръв са я взимали, без кръв няма да я дадат.

И други съветски песни, както казваше един приятел преди много години.

Та сред ключовите номера в тазгодишната предизборна кампания на комунизите е номерът с листите. Нови имена, нови лица, нови зад…..пардон, щях да се изтърва пред децата. Нови хлебарки, с други думи, току-що събудили се, оглеждат за плячка наоколо – но винаги избягват ужаса да зърнат истинския си лик в огледалото.

Ново лице комунистическата промяна е Тома Томов, моля ви се. Ма той бил велик международник. Пък аз като един невежа смятам, че велик международник е някой, чиито анализи се публикуват в големи международни издания и се четат в цял свят. А не някой, дето цял живот, по волята на комунистическата ДС, обучава българското народонаселение на вечна дружба с великия Съветски съюз.

Да, като второ поколение комунистически „международник”, Томов е малко по-изтънчен от първото поколение пълни неграмотници, които вървяха с рогата напред. Но от това работата му не става по-добра, обратно, влошава се. Защото ако не знаеш истината и защитаваш лъжата, това е обикновена тъпота. Но да знаеш истината и въпреки това да защитаваш лъжата, е морална тъпота.

Ама пък Еленка Йончева каква е смела, ще каже някой, сетил се за нейните репортажи от Ирак и Венецуела. Да, бе, и аз се сетих за тях. В Ирак Йончева отиде, за да защитава социалистическия диктатор-убиец Саддам Хюсеин от международната общност, а във Венецуела – за да възхвалява социалистическите реформи на Уго Чавес, довели тази прекрасна страна до истинска просешка тояга.

Ами проф. Иво Христов – той поне е наистина ново лице, от гражданската квота е, няма нищо общо с БСП и, както сам твърди, не носи отговорност за нейните магарии.

Е, това се казва да пипнеш на баницата мекото – ползваш благата от магарето, но не отговаряш за магариите му. Ако така дават – някъде другаде обаче, не в БСП – и аз бих се записал.

Та въпросният професор ръси политически бисери и лъжи във всичките си изяви. Той например твърди: „Нашите проблеми не са леви или десни”. Също: „Необмислената евроинтеграция доведе до това, че 2,5 млн. българи заминаха в по-добрия свят”. Но най-забележителни са изявите на новото комунистическо лице по темата Русия. В едно интервю за Канал 3 през ноември 2016 година Христов заявява: „Крим винаги е бил руски”. Тази толкова нагла и опашата лъжа няма нужда дори от кратък исторически екскурс, за да бъде опровергана. Но още нещо важно казва светиня му социологическа: „Българите са проруски и който не му изнася,трябва да си смени живота”.

Представяте ли си, граждани, този наглец още през 2016 започва да се разпорежда с живота ни. А какво ще стане, ако през 2017 той и партията му наистина вземат властта. Лично аз имам опит с подобни типове, макар не професори по хуманитарна наука, а ченгета от ДС. Случката е отпреди промените през 1989 година, в полицията те заплашиха да ме изритат в Турция, защото защитавам турците. Пък аз ги попитах да не би да са по-големи патриоти от мен, та да решават къде ще ме изритат и къде не.

Та Имо Христов, новото лице на БСП, явно е нещо като малкото братче на онези тъпи и нагли ченгета, щом се е заел да ми казва какво да правя с живота си, ако не мога да търпя гадната му воня. Ай сиктир, бе, охлюв!

  1. Към „Южен поток” – все едно с Макаров или с „Макаров”

Руският посланик в София Анатолий Макаров заяви в Русе, че за първи път чува за някаква си руска намеса в българските избори и се надява никога повече да не чуе.

Аферим! Машалла! Ашколсун! Аз пък все едно чувам граф Игнатиев ефенди да прави политика в полза на България…..

Всъщност словата на Макаров ми звучат като предупреждение към отговорниците в България подобни безотговорни приказки да не се допускат повече, поне в публичното пространство. Но аз съм малко изкривен – лесно разбирам подтекстовете, щото много текстове са ми минали през ръцете.

Е, донякъде можем да разберем човека, все пак. Първо, той е отскоро в София и може би не иска още от самото начало да лъже най-брутално братята българи, така че по-добре да не го предизвикват. Току-виж, не му издържат нервите и вземе, та се изтърве за руската хибридна война срещу страната ни, както се изтърва, макар с половин уста, служебният военен министър Янев.

И второ, отричането докрай, дори да те хванат в самия креват, е сред най-ефективните похвати на гьобелсовата путинска пропаганда. Поне в Кремъл така смятат, де. Онзи ден например самият прессекретар Дмитрий Песков издигна пореден връх от наглост, като отрече участието на Русия в подготвяния, но несъстоял се преврат в Черна гора. „Това са абсурдни обвинения. Ние не се месим във вътрешните работи на други страни”.

Отнюд! Как ще се месите – та нали това е против свещените принципи на международното право…..

Е, добре, де, никой не повярва на Песков, щото примерът с руската намеса в Украйна и откъсването на Крим е още трептящо жив. Но важното е не дали някой ти вярва, а ти да отречеш, това е хватката. Защото за поколенията в историята остава кой какво е казал, не кой в какво е повярвал.

Та и с посланик Макаров така – не е чул за руска намеса в България, горкият. Казвам „горкият”, защото ако наистина не е чул за такова нещо, началниците му трябва да го уволнят. В края на краищата – те не са го пратили в София само да лапа хубави домати и да си спи на ушите.

Пратили са го да ни пробутва например идеята за ферибот между Новоросийск и Варна или Бургас. „Руските туристи вече няма да взимат самолет, за да дойдат до България, а ще се качват на ферибота и ще идват направо с колите си” – опитва той наистина да ни подмами с нещо лъскаво и дрънчащо.

Само руски туристи в руски автомобили остава да забръмчат по българските улици. Но дека че ги копаме? – както попитали македонците, щом разбрали, че китайците се канят да ги нападат.

И „Южен поток” се опитва пак да ни пробута посланик Макаров – не наистина, де, а само като повод да се поддържа градуса на политическата каша тук. Иначе ако руснаците искаха наистина да строим потока, те отдавна можеха да направят това – дори не с Макаров, а с „Макаров”.

Нищо, че никога досега не са се месили в българските вътрешни работи – нали казват, че за всяко нещо си има първи път.

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване