Thalloderma Shop
03/02/17 14:34
(http://ivo.bg/)

Крачката назад заради русофилство е крачка напред към изясняване диагнозата на това обществено заболяване

Фактът, че кметът на Тополовград Божин Божинов се оттегли от листите на Нова Република за предстоящите парламентарни избори не е “подробност от пейзажа”. Това е прецедент от принципно естество.

“Грешници”, издигнати в партийни листи или дори назначени за управници, които са скрили нещо от биографията си, са постъпвали под натиск и друг по този начин. Самият Божидар Димитров не издържа дълго като министър без портфейл в първия кабинет на Борисов заради силното негодувание срещу неговото минало и твърде пресния спомен от практикуването на червената религия. Но никога досега не се беше случвало някой да бъде принуден да направи крачка назад заради русофилство.

Самият Божинов определи като “недоразумение” шума около неговата кандидатура. Смята, че не бил разбран правилно. Искал само да увлече след себе си българи, живеещи Крим ( и бил разочарован, че това не се е случило). Обаче при наличния архив, свързан с изказванията и възторзите му около руската агресия срещу Украйна, “недоразумание” всъщност буди самият факт, че се е промъкнал в листите на Нова Република. http://www.plovdivmedia.com/78599.html

НА СНИМКАТА: Кметът Божинов на работното си място със своя двойник зад гърба си

Резултат с изображение за Божин Божинов Крим Русия снимка

Вярно, никъде в програмата на партията не е записано, че е забранено да обичаш Русия на Путин. В нея се говори само за привързаност към евроатлантическите ценности, но без да се споменава Русия на Путин като техен антипод.

Тъкмо поради това отттеглянето на Божинов се превърна в първия по рода си политически акт в епохата на ярко забележимото ( манталитетно ) разцепление на българите според това, дали техният взор е обърнат назад и на Изток или напред, и на Запад. За първи път стана безпощадно ясно на заиграващите с русофилството, че мястото им не е в дясното политическо пространство.

Щеше да бъде повече от смущаващо Нова република да си забранява кандидати с досиета отпреди 30 години, докато в редиците им се е намъкнал кандидат с демонстрирана в наши дни зависимост Русия, управлявана от реставратора на КГБ. При това Божинов се е изявявал като доброволен боец на шумния руски пропаганден фронт в България.

Прецедентът заслужава още по-голямо внимание на фона на протеклата скоротечна рашистка лустрация в държавата, която преся за постовете в дървна администрация само граждани на България, които никога с нищо не са смутили гражданина Путин- като първо и най-важно уславие да бъдеш назначен днес на висок пост в държавата.

Оттеглянето на русофилстващия кмет, който така и не отрече своята привързаност към чуждата държава, стана по “подразбиране”, а не “по документи”. Което е красноречиво доказателство за подразбиращата се несъвместимост на отколешното българско русофилство с целите на една Нова Рублика.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване