Thalloderma Shop
03/06/17 08:08
(http://vasvalch.com/)

Авеню Q: Колко е трудно да бъдеш възрастен

avenue q куклен театър

Знаех много добре в какво се забърквам, когато хванах в ръка билетите за „Авеню Q“. В края на миналата година чухме няколко от песните в мюзикъла адаптирани на български. Добре че бяха само две, защото въздух не ми достигаше от смях. Сега е време за пълното изживяване, благодарение на Кукления театър, режисьорското дуо Уест Хайлър и Петър Кауков, Америка за България и Арт Офис.

На пръв поглед „Авеню Q“ е „Улица Сезам“ за възрастни – и то ако текстовете са написани от някой като Ричард Чийз, например. Сюжетът проследява влизането в света на големите. Онзи момент, в който от звездата на университетския ви поток ставаш просто случаен скучен човек. Със скучна работа и също толкова скучни, объркани и угрижени приятели. Преподавателите и родителите ти все казваха, че от теб ще излезе нещо голямо. Но нямаш абсолютно никаква идея как да стигнеш до това, голямото. Пътят започва, грешка по грешка.

avenue q куклен театър

Само да не си помислите, че „Авеню Q“ е голямо и драматично представление. Идеите по-горе са по-скоро предадени чрез осмоза, а на повърхността седи адски забавна музика и сладки герои. Само ще ви насоча към няколко от заглавията на песните: „Интернетът е за порно“, „Ако си гей“, „Всички тук сме малко расисти“. На сцената присъстват актьори и кукловоди. Вторите направо ти скриват шапката, играейки с 2-3 гласа едновременно в една и съща песен! Признавам си, че не познавам добре лицата на кукления театър, за да цитирам имена, но проверих специално Цветелин Павлов. От „живите актьори“ страхотно азиатско превъплъщение прави Павлета Семова.

Трябва да се отдели специално внимание на това, че мюзикълът е изцяло адаптиран на български, и то добре. Личи си, че екипът се е старал да вкара правилното значение по достатъчно креативен начин и то в оригиналната музика. „It sucks to be me“ например става „Греда е, нали?“

avenue q куклен театър

„Авеню Q“ е на сцената на Кукления театър, не го пропускайте. Ако следващите дати на 9 и 23 март не са ви удобни, следете страницата във Facebook или сайта на Кукления театър за нови. Представлението е с продължителност 2 часа, върху това бройте 15 (извинявам се, 16!) минути антракт.

И едно предупреждение от мен. Ако след края на представлението си пеете „Интернетът е за порно“ на глас по улицата, хората ще ви гледат странно.

Постът Авеню Q: Колко е трудно да бъдеш възрастен е публикуван в Васи ли?!.

Публикувана на 03/06/17 08:08 http://vasvalch.com/avenue-q/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване