Thalloderma Shop
03/12/17 14:12
(http://ivo.bg/)

Била ли е използвана Елена Йончева от службите, както Борисов намеква, май?

Направи ми впечатление , че новата(?) звезда на БСП в  политиката Елена Йончева се прояви като самозван говорител на “журналистическата професия”, която щяла да пострада, ако тя се окаже опровергана за едни милиони, която била получавала от държавата за своите филми, както намекна Бойко Борисов. За разлика от нея, никога не си позволявам своеволието да се самонзначавам за говорител на групи хора, които не са ме упълномощавали. Правил съм го само в качеството на издигнат чрез подписка от колегите си на поста Главен директор на БТА, но никога не съм злоупотребявал със самочувствието да защитавам “професията” или “българите”.

Изпреварвам същината на репликата си с това уточнение, защото скандалът около повдигнатата от Борисов завеса за финансирането на ( някои) журналисти напусна коловоза на немодлъвките. Току що. http://clubz.bg/51449-borisov_platili_sme_blizo_2_mln_za_joncheva_bqha_dogovoreni_ot_nejniq_myj_togava

Изправен съм пред предизвикателството на българския избирател , който често няма избор ( например при мажоритарните президенски кампании, когато на втори тур е принуден да подкрепя “по-малкото” зло, поради което мнозина се отказват да правят такъв компромис). В случая трябва да избирам на кого да вярвам между величини, срещу които от години се противопоставям.

Ако на кантара сложим “журналистическата професия” на кантара, би трябвало да застана първосигнално на страната на Йончева, когато се кълне, че не е получавала въпросните милиони.

Борисов обаче вече конкретизира сумата, като я закръгли на 2 милиона. ДВА МИЛИОНА! Мили Боже, това е баснословна сума за толкова окаяния журналистически труд в случай, че е честен, а не поръчков!

Но и размерът не е най – важната “подробност”, а фактът, че в битката си за оцеляване ( може би не само политическо, но и като свободен гражданин) Борисов е готов да пристъпи самоналоженото табу да не разкрива колаборацията си с червените. Оказва се, че те ( чрез Сергей Станишев), са му “наложили” нещо, с което той се е съгласил, а сега го разгласява като отчаяна съпруга, която няма нищо против хората да разгледат голите й снимки, стига по този начин да уязви бившия си партньор.

Нещо повече ( дори и от това): Борисов отново прави намек, който обаче вече не е така мътен, както проговарянето му по темата, а направо прозрачно визира “разузнавателните служби”. Подразбираме, че по някакъв начин Йончева има отношение към тях и към милионите, отпуснати във връзка с нея ( в досието ми, създадено от ДС, пише за взети суми “във връзка с него”, което в. “Стандарт” и прочее подли инструменти за моето морално закопаване “изтълкуваха” като “заплата”, която уж съм бил получавал). Такъв ли е случаят с Йончева- някой е взел милиони във връзка с нея, а тя не е знаела това?

Управник от ранга на Борисов, който иска и има вероятност пак да ни управляа, ще трябва да се конкретизира. Но и казаното дотук от него никак не е малко. Особено ако се постави в контекстта на факта, че в съюзнически държави, като САЩ, законите забраняват от доста години насам журналистите да бъдат използвани от разузнавателните служби.

Проговарянето на Борисов по тази “деликатна” тема , обаче, е знак, че положението му не само е деликатно в рамките на опасенията му от загубата на изборите, но си е направо “ в шише”. И като е тръгнал да вади зпушалката, да вземе да пусне духа от бутилката, за да видим по какво съвременните разузнавателни служби и техните партийни ментори ( от две публично противоборстващи партии, като БСП и ГЕРБ) се различават от онази ДС, която е едновременно почти демонтирана и почти демонизирана.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване