Thalloderma Shop
03/17/17 14:13
(http://ivo.bg/)

Нинова като маша на Маша и таран като троянски баран

От години вбесявам русофилите с това, че се “занимавам с Русия”, обаче дойде време с Русия – със същия акцент, който поставям, да се занимават не само световните медии, но и световно неизвестната им доскоро Корнелия Нинова.

Тя и днес не направи изключение да се “занимава” със санкциите срещу Русия (които са всъщност санкции срещу приближени на Путин крепители на неговатаагресивна политика). Значи имало е основание изпреварващо да съм “познал” колко важна за България е темата за Русия и нейната намеса в България, щом самата шефка на “системната партия” номер едно у нас става и ляга със системни поклони в молитвена си поза на Изток? Благодаря за признанието!

В интервю за Ройтерс Нинова не пропуска да каже отново, че санкциите на ЕС срещу Русия вредят на България, която трябва да подобри отношенията си с Москва и да защитава своите интереси в рамките на Съюза. Ако човек падаше от Мар(к)с , можеше да си помисли, че в ЕС нещо ни мъчат, бият, насилват ( да ставаме европейци) и поради това трябва да се отрбаняваме срещу този евротормоз с евразийски ятаган.

Ще каже някой , че тя просто отговаря , когато я питат. Само че до не много отдавна никой не я питаше – нея или който там да беше на мястото й – за това какво място заема Русия в плановете на партията й. Защо вече не пропускат да я питат точно това – това е въпросът. А отговорът го знаем: защото успя да блесне международно със заплахата да налага вето на санкциите срещу руските олигарси в случай, че стане премиер на България.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която разиграва по време на брифингите си в Москва водевилни мелодрами с елементи на имперски цинизъм по отношение на България, обясни онзи ден значимостта на България в очите на Кремъл. Отвръщайки на подмазвачески въпрос на един индивид от български произход, тя се съгласи с подсказването от страна на подмазвача, че всъщност България е много важна в едно отношение: може да провали европейски консенсус на решенията, които се взимат само със съгласието на всички страни от ЕС.

Както се вижда, поредицата от помятания за България като Троянски кон на Русия, започнала с изказване на руския посланик Чижов в Брюксел в навечерието на приемането на страната ни в организацията през 2007 г., вече придобива форма на таран, с който Москва се опитва да блъска по европейската порта. Това е интересен принос към историята на военното изкуство. Таранът най-често е имитирал глава на баран ( на овен, ще рече на български, в превод от руски). В нашия случай имаме хибрид, при който овнешката част от тарана е мъзъкът, а формата на главата е на кон от троянски тип.

Накисването на България е двойно: веднъж сме заподозрени по подразбиране от съветско време като руски диверсант и втори път , понеже не се дърпаме особено от тази каишка, вече директно ни инструктират от Москва как да се държим тила на врага.

Нинова е само маша на Маша ( Захарова).

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване