Thalloderma Shop
03/26/17 09:47
(http://ivo.bg/)

Банкянският тигър с нов патриотарски автогол в деня на изборите

Както и да завърши днешният изборен ден, началото му беше типично  за доминиращия ( по израза на Уолстрийт Джърнъл ) политик в България. Пред репортери, изпратени да отразят неотразимото му присъствие в Банкя ( където, казват кореняци, никак не го “долюбват”) Бойко Борисов коментира как снощи сме “размазали холандците”.

Ако оставим настрана фактът, че Борисов се изява като патриотарски запалянко в контекста на политическо събитие, каквито са парламентарните избори, по интерсен е друг акцент о коментара му. Той, оказва се, има обобщение и за този случай. Размазали сме ги холандците в двубоя между нацоналните отбори по футбол не за друго , а защото са ни подценили, прозря “бистришкият тигър” от Банкя.

“Който ни подценява, го размазваме”, тегли чертата Борисов.

Схванахте ли посланието? Излиза, че не ние сме си виновни за това, че в главния мач в Европа- този за класиране на достойно място сред останалите народи, сме размазани на всички възможни последни места.

Щеше да е добре да е вярно, че щом ни “подценяват”, т.е. смятат ни за най-бедни, най-корумпирани и нещастни ( все констатации от статистиката), то ние ще ги изненадаме и изневиелица ще ги размажем- в миг ще се превърнем в най-богатите, най-неподкупните и най-щастливите. Обаче истината е размазваща- особено в сравнение с народи, като холандският, които се радват на един от високите стандарти на живот в света.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване