Thalloderma Shop
03/29/17 07:28
(http://vasvalch.com/)

Нора Кальонска, Shedd: Цялата ни комуникация се решава на местно ниво

shedd boss ad

През следващата седмица ни очаква едно от интересните пролетни събития за бизнес. eCommCongress е тук за трета поредна година и събира на едно място лектори със сериозен ecommerce опит – не само в България.

Днес ще ви представя един от тези лектори – Нора Кальонска, PR мениджър на модната платформа Shedd и портала OLX за България. С нея си говорихме за нестандартните офлайн активности на техния онлайн бранд и за синхронизирането на глобално и локално послание.

nora kalionska sheddКои са водещите маркетинг активности, на които залагате за популяризиране на Shedd в България?
Shedd е мобилно приложение за мода, което значи, че потребителите го използват изключително от мобилните си устройства. В това отношение голяма ефективност има performance marketing. Българите все още гледат много телевизия и този канал на комуникация също работи. За момента сме правили 3 големи ТВ кампании, предимно имиджови.
Голяма част от успеха на Shedd се дължи на „петия елемент“, както ние обичаме да го наричаме, и това е партньорството ни с модни блогъри, различни ПР активности и събития. По този начин успяваме да създадем близост с потребителите и да превърнем Shedd в твоята най-добра приятелка за мода, на която винаги можеш да разчиташ за съвет и подкрепа.

Как работи локализирането на маркетинг подхода ви към българския пазар? Виждали сме, например, клип с участие на български блогъри. Доколко автономен е криейтивът тук?
Shedd присъства на три пазара към този момент – България, Дубай и Австралия. Всяка държава има напълно автономен маркетинг подход в зависимост от целите, които си поставаме за развитие на продукта. Цялата ни комуникация се решава на местно ниво.
Много хора остават с впечатлението, че клиповете не са снимани в България и са адаптация, но това не е така. Работим с изключителни професионалисти в лицето на рекламната ни агенция DDB, на които дължим страхотната визия, която виждаме по телевизията. Блогърите са нашето любимо Shedd Crew и обичаме да работим с тях при всяка възможност.

Организирате доста медийни събития. Защо е важно една онлайн платформа да присъства и офлайн?
Според мен за всяка марка, независимо от бизнеса, е важно да присъства офлайн. Личният контакт с потребителите е нещо, което не може да ти даде нито една друга форма на комуникация. Чрез събитията се създава емоционална връзка, хората могат да „пипнат“ продукта, да зададат своите въпроси и да изживеят приятни емоции, с които се асоциира марката впоследствие. Тази пролет планираме Shedd турне в някои от по-малките градове в страната, за да покажем на момичетата там, че модата е навсякъде около нас.

Във Facebook залагате на много визуално и динамично съдържание. От една страна чисто като формати с много GIF-ове. От друга – находките на страницата може да изчезнат от приложението, още преди да се пусне визията в страницата. Как работи екипът ви за произвеждане на такъв динамичен контент?
Искаме нашата фейсбук страница да е вдъхновение за момичетата всеки ден – да черпят идеи за стила си, да се образоват за най-новите модни тенденции и да им помагаме да обновяват гардероба си редовно, продавайки нежеланите си дрехи и аксесоари. Накратко – да превърнем Shedd в тяхната най-добра приятелка.
Динамичните формати като гифчета и видеа дават допълнителна стойност като преживяване и обичаме да ги ползваме често, за да внасяме разнообразие в комуникацията. Модните находки, които показваме всяка седмица, са едни от най-харесваните постове. Така от една страна показваме страхотните неща, с които всеки може да се сдобиеш в Shedd, а от друга те служат за модно вдъхновение.
Екипът ни е изключително малък и разчитаме на външна агенция, която ни помага за комуникацията в социалните медии – Facebook и Instagram.

Ако искате да чуете още от Нора и останалите лектори на eCommCongress, вземете своя билет сега и бъдете там във вторник, 4 април.

Постът Нора Кальонска, Shedd: Цялата ни комуникация се решава на местно ниво е публикуван в Васи ли?!.

Публикувана на 03/29/17 07:28 http://vasvalch.com/nora-kalionska-shedd/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване