Thalloderma Shop
04/03/17 09:11
(http://ivo.bg/)

Да учредим награда “Златен Решетник”

Като се замисля и аз съм русофил. Направо съм решетниковист защото трябва да призная, че Решетников е нашият пророк и няма друг пратеник на Путин на земята (българска), който да е изрекъл толкова истини и откровения.

С риск да прозвучи нескромнно, следя и публикувам откровенията и прозренията на Решетников още от времето, когато той беше незаслужено неизвестен у нас и по света. И като се върна в спомените си за това как съм отразявал неотразимия българофил, влюбен в нашата покорност до сълзи ( няма майтап, поплаква си от умиление в едно от интервютата си за в. “Дума”, както ни осведомява авторката на подгизналото интервю) установявам, че винаги и във всичко е бил прав.

Любимата му теза е, че българите са невинни пред Русия за това, че частично са се обвързали със Запада в рамките на НАТО и ЕС. Русия е виновна, че допусна това, заявява той и се кахъри, че Русия е изоставила своите братушки в края на миналия век и българчетата се били принудили да търсят пристан при западните врагове. Прав ли е? Прав е, разбира се. Можеше ли Русия да си вземе България както през 1944-та, че и през 1878 г.? Можеше, както направи с Крим. Обаче Русия още си нямаше тогава Путин.

Ами неподправеният възторг на Решетников от невижданото и нечуваното  като явление българско русофилство? Той не пропуска да спомене изумителният факт, че никъде другаде в света не съществува Национално движение “Русофили”. И е абсолютно прав. В другите страни има нациионалноосвободителни движения , борещи се срещу окупаторите, а у нас си имаме Национално движение за прослава на окупаторите ни. За Гинес сме, направо могат да ни показват в пътуващ цирк, ако имаше толкова голям фургон, на който да пише с огромни букви за привличане на любопитните : “ Вижте уникалните националисти – само външно изглеждат нормални, но си падат по чужда националност”.

Друго откровение на Решетников, което съм цитирал, е че Русия помага с пари за различни проекти в България ( и в Сърбия, добавя той, за да е ясен руският размах на операцията). Става дума за паметници, църкви, манастири. Не си признава чак за финансирането на партии, макар по времето, когато беше признал това, не криеше, че любимата му партия в България е “Атака” и съответно тя му отвръщаше със същата любов чрез телевизионно обгрижване на образа му по едноименната телевизия. Трябваше да минат години на всякакви атакистки зулуми и уйдурми, преди Президенът Плевнелиев, вече след края на мандата си, да потвърди нещо подобно, конкретизирайки откровението на Решетников за руските проекти  с уточнението, че Русия финансира много партии в България.

Забележете една подробност: когато Решетников престана да хвали “Атака” нейният лидер Сидеров изяде публично в присъствието на телевизии, полициаи и други незрящи в последствие граждани кроше от доста по-едър путинофил, след което на нападателя не му се случи нищо, а Сидеров се смали и смири до степен днес да си позволява да се поява на избори без руското знаме.

Решетников, за разлика от лъжливите руски политици и медии, които определят ГЕРБ като прозападна партия, с типичната си откровеност я посочи като по-близка до сърцето на Кремъл от БСП. Това признание искрено ме развълнува поради съвпадението на оценката ми с неговата. Как да не съм решетниковист!

Но най – ярко си пролича дълбочината на прроческата дарба на Решетников от сбъднатите му видения за прочистване на българския прозападен елит- първо чрез президентските, а вече и като резултат от парламентарните избори. Не ми е известно друг някой някога с тава вещина да е познавал. В настоящия парламент наистина не попадна нито един братушка, когото можем да заподозрем в нелоялни мисли по адрес на Москва.

Ето защо предлагам да се учреди награда “Златен Решетник”, която да се връчва на социолози, политолози и прочее побратими на Решетников у нас, които се борят да познаят какво ни се пише ( понеже не ползват базата данни на Решетников, няма как да достигнат неговите 100 процентни успехи в предсказанията, но не пречи да се боричкат за този приз).  Нали живеев в свободна ( от прозападен елит ) страна, можем да си го позволим. По време на съветското мракобесие (   без капка ирония – Решетников го презира вече заради провала му, изтъквайки предимствата на днешния монархо-капитализъм в Русия), за подобна идея можех да получа наградата “златната решетка”. Тя се полагаше у нас за всяка нечестива проява срещу СССР. Но днес “Златен Решетник” би била логично продължение на наградите, които проруския елит си раздава подигравателно от името на неспособни да се защитят покойни русофоби, като Стефан Стамболов.

Фактът, че Путин уволни Решетников от поста директор на Института за стратегически изследвания след провала на опита за преврат в Черна гора, където някои братушки бяха пъхнати зад решетките, а началниците им бяха разкрити като руски шпиони и се издирват от правосъдието, не помрачава убедеността ми на решетниковист. Защото в България този наш прииятел, който дори говори български ( за разлика от който и да е руски посланик в обозримото изминало столетие) се радва на пълен успех в прогнозите си.  Чакам с трепет да чуя какво още ще ни обещае, за да си сверя часовника в крак с бремето – такова, каквото са ни го намислили в Москва.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване