Thalloderma Shop
04/05/17 09:24
(http://ivo.bg/)

Руските фюрери на обществено мнение и мълчанието на братушките им у нас за техния лов на вещици

Не ми е известно някой да е застанал у нас с името си зад хипотеза, че Путин сам си е организирал атентата в Петербург, за да се разправи с опозицията ( доколкото я има) в Русия. Подобни мнения може да има по форумите, където като правило пишат анонимни безличия, т.е. лица, които могат да са на обратното мнение, но нарочно да провокират, за да обслужат удобното обвинение, че някакви изверги разпространяват чудовищни обвинения срещу добрия Путин.

За сметка на това се появиха статии, подписани от именити журналисти ( като Георги Милков от в. “24 часа”), които полемизират с неназовани разпространители на конспиративна теория, според която тъкмо Путин едва ли не “взривил” собственият си дом в Петербург ( доколкото спирката на метрото, където е извършен атентата, била близо до мястото, където е живял малкият Вова).

“КОЙ знае защо” обаче, нито телевизиите, нито вестниците ( или онова, което е останало от тях) у нас, не забелязват истерията в руското публично пространство, която лансира всякакви небивали връки между неприятни за Кремъл събития и ги навързва с атентата в Петербург. Налага се човек да потърси какво пишат необременените с обслужваща Кремъл роля руски журналисти, които алармират за вълната от обвинения срещу всякакво инакомислие, разразила се в Русия като лава от разгневен вулкан.

В блога на руския журналист Игор Яковенко ( с когото се запознах миналата година в Хелзинки на Световния ден на словото) се появи статия за лова на вещици, който се е засилил неимоверно през последните два дни в Русия. По всички телевизионни канали се е развихрила вакханалия в лова на вещици в целия диапазон от привържениците на Запада до организаторите на протестите от 26 март, пише той. http://yakovenkoigor.blogspot.bg

Рисувайки позната и у нас картина на телепропагандата, осъществявана от фаворизиран кръг коментатори, Яковенко описва как още преди да бъдат прибрани телата на загиналите в метрото писателят Александър Проханов вече “знаел” за връзката между протестите в Москва, “информационния удар” срещу властта чрез филма в интернет Димон ( в който Алексей Навални изобличава с нагледни доказателства корупцията на премиера Медведев с неговите имения, вили, лозови масиви и прочее имущество за стотици милиони долари) и взрива в петербургското метро. С това обобщение писателят обикалял от студио в студио. При един от гастролите си добавил сред злодеите, свързани с тази конспирация, организаторите на допинговия скандал срещу Русия, обвиненията на Хилари Клинтън срещу Русия за хакерски атаки и обявил, че всичко това се командва от единен център.

За разправа с опозицията по този повод от телевизионните екрани призовават вече коментори, като политолога Михеев, който се надпреварва с домакина на предаването Соловьов да внушава, че няма как след протестите в Беларус и в Русия,  последвани от среща между Путин и Лукашенко в Петербург, такъв атентат да се случи точно по това време и на това място, без всичко това да е свързано. За “доказателство” Соловьов изтъква собственото си твърдение, че само “родната опозиция” не е изпратила съболезнования във връзка с трагедията в метрото. На което Яковенко иронизира задочно с отговор, че опозиционерите така и така не ги допускат в телевизионните студия в Русия по федералните канали, но ако човек иска да види, че Соловьов лъже, трябва просто да посети профилите на въпросните руски опозиционери в интернет, за да се увери в този факт.

Гаспарян, Курягин, Хинщейн- все имена, които не говорят нищо на широката българска аудитория, но са все водещи на радио и телевизонни предавия, които канят себеподобни гости, за да раздухват истерия вече до степен да призовават да се разстрелват опозиционерите ( Хинщейн) и да бъдат третирани като териристи, защото подстрекавали към възстановаване на тероризма на народоволците от времето на царска Русия, призовайки демонстранти да преобръщат коли ( според радиоводещия Гаспарян).

“Щом искаме сигурност, трябва да свалим демокрацията”, обобщава от името на тези фюрери на общественото мнение в днешна Русия коментаторът Хинщейн.

Но за всичко това в България- нито дума. Тук просто скъбрим за жертвите. Позволено ни е само това, но сме “предпазени от злословия “ срещу необолшевишката вълна на съвременния рашизъм, която русофилстващите нашисти у нас явно намират за проява на законен революционен гняв от рода на онзи, които превръща държавата ( на болшевиките, на нацистите, на рашистите) в репресивна машина за разправа с различните и несъгласните с официалнатагледна точка.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване