Thalloderma Shop
04/07/17 08:55
(http://ivo.bg/)

Президентът Голиат Радев се смалява в битката с Давид Талев

Наблюдавам с интерес как се материализира поговорката “вола рие, на гърба му пада” или “който гроб копае другиму, сам пада в него”. В главно (противо)действащо лице на “вола” другарите и другарките с касапски манталитет в управлението превърнаха младия юрист Любомир Талев.

Бил съм подвеждан от недостачната си информираност да реагирам с похвални слова за личности, които след това са ме лишавали от моя ентусиазъм. Такъв беше случаят с онзи , който стовари кроше срещу Волен Сидеров на улицита пред телевезионни камери и множество полицаи. Това беше изключението, когато една саморазправа , укорима по принцип, изглеждаше като акт на справедливост срещу развилнялия се т.н. националист Сидеров. Но се оказа, че побойникът на практика му усмирява Сидеров, за да престане да отблъсква дори русофилите с агресивните си клоунади.

Онзи случай ме кара да си извлека поука и да не бързам с “похвалите”. В този смисъл не искам да насочвам вниманието (си) към личността на уволнения младеж, а към онова, което той разкрива ( независимо от мотивите и стечението на обстоятелствата).

Като съм започнал с поговорките, да припомня и за библейската притча за победата на Давид над Голиат. Колкото и да е преувелично на пръв поглед, наблюдаваме подобна метафорична ситуация: те го уволняват, но той ги изобличава и вероятно сто пъти съжаляват, че са го подценили и са го накарали да си отвори устата.

От тази битка, пренесена в медиите, вече разбрахме, че Иво Христов, най-важният ментор на президента Радев в качеството на началник на кабинета му, съветва пред свидетели държавния глава да не сеобразява със законите и някакви “вряскащи” граждани ( когато не са от тяхната партийна боя). И държавният глава явно се съгласява, щом като още не е уволнил любимия си русофил.

Изскачат и още подробности- дребни наглед, като камъчета под колелата на каруцата. Те говорят за дребнавостта на началството и неговата отмъстителност. Това е нещо повече от характеристика на човешките качества на извършителите. Явно става дума за мащаба на мислене и действие, характерен за тези управници.

В желанието си да спрат Талев, те му  спрели служебния телефон посред разговор, който водил. Просто го лишили от телефон, без да му дадат възможността да си прехвърли номера. За сравнение: въпреки скандала след челния ми сблъсък с президента Първанов през октомври 2006 г., след заплахите да бъда уволнен и след моето изпреварващо репресията напускане на медията, от БТВ великодушно ми позволиха да си запазя номера на мобилния телефон. В това отношение ставаме свидетели деградация- днешната президентска администрация, излюпена в скута на БСП както и онази на Първанов, е станала още по-отмъстителна.

За протокола ( за да не остане някой с впечатление, че по времето на др. Първанов са били прекалено меки) : на мен “само” ми спретнаха публичен другарски съд да ме закопават в мое отсътвие на три гласа – чрез прякото ми началство Люба Ризова, водещия Николай Бареков и любезно откликналата на на тази неустоима покана да срита падналия Венелина Гочева. И тримата са отлично “трудоостроени” и днес като награда за добре свършената работа по обслужване на олигархията и издиганите от нея политици.

Интересното е, че овластените “великани” се смаляват все повече в очите на мислещата публика, а дребният служител Талев вече изглежда като Голиат благодарение на собствената им управленска глупост и подценяването на “малкия човек”. Вместо да го сгазят, каквото е било намерението им, те са на път да го превърнат в медийна звезда, в разобличител на мрънкащия президент и оправдаващия се негов антураж от изпълнители на неадекватната му воля.  Човекът си е загубил работата и се държи адекватно: няма какво да губи и печели симпатии с разобличенията си. Губещите са онези, които се смятат за толкова важни, че не желаят да полемизират с дребната жертва на височайшия им гняв.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване