Thalloderma Shop
04/09/17 08:37
(http://ivo.bg/)

ТВ пералните у нас перат най-добре червено-кафяви петна

Ако някой гледа повече телевизия от мен, да каже, дали греша. Но от моите скромни наблюдения стигам до извода, че някаква (не)видима сила ( не е ли странно да се вижда, каквато е целта на телевиденията, но уж да не се вижда какво има на заден план), каквато са нашенските телевизии, са запретнали полите, нагазили са в мейнстрима и перат биографии на някои от най-оцапаните персони, символизиращи прихода. Аз така си го наричам: прихода. Пък вие ме коригирайте, ако искате.

За телевизионната центрофуга, която завъртя образа на Сидеров в пералнята си  за изчистване на неговото кафяво зацапване като носител на червено-синьо-бялото знаме на евразийството в България, няма да си хабя клавиатура с цитати. Фактите са толкова крещящи, че и ослепените по византийско-руско почин български пленници на московската пропаганда го забелязват с ушите си от неговите шепнещи до мяукащо скимтене напоследък интервюта.

За рекордно кратък срок Сидеров е прероден във вакло агънце ( направо в символ на невинността в политиката поради битови причини) от телевизиите, които се надпреварват да го карат да блее жално и изобилно като противовес на собствения му вълчи нрав, демонстриран толкова години досега в битността му на знаменосец на евразйската агресивност в българската политика.

Че телевизиите не са сами в този процес на избелване- а и че са производна на политиката, която диктува тази необходимост, става ясно от поредицата изказвания на върховни политически победители, които смятат да си управляват заедно със Сидеров. Най-напред Цветан Цветанов се застъпи като кръстник на Сидеровото прераждане в безопасен, направо тревопасен хищник, като подкрепи телевизионната версия на самия Сидеров, според която е минал под дъгата  и на политическа диета поради факта, че е станал баща.

Бащата на финансовата политика на ГЕРБ Владислав Горанов се присъедини към същото тълкувание на чудото, заявявайки пак по телевизионна линия, че невероятната метаморфоза ( да не се бърка с метамфетамините) на Сидеров се дължи на бащинството му.  Какво единство ( “творчество и красота”, както би казала др. Людмила Живкова, дъщеря на  Тодор Живков, кумир на Бойко Борисов)!

Казано в скоби: въздържам се (напоследък) от затормозяване на читателя с линкове, които да илюстрират тезата ми. Причината е изобилието на доказателствата, които всеки читател ( щом чете този текст) може да провери.

Телевизионните перални обаче въртят не само това кафеникаво бельо, оказало се чисто ново за нуждите на коалиционната политика на задаващата се рециклирана власт на Борисов. Упорито центруфигират носталгията и по семейство Живкови, което “малко” се беше поизложило в лицето на по-консервативните българи поради просташките изпълнения на издънката на правешката династия Тодор Славков, готов винаги да си покаже “оная работа” в състояние на голям, спонсориран от малкия екран запой.

Славков, досущ като Сидеров, също бил преживял прераждане в поведението си. Вече не близвал, не изневерявал ( и не си показва оная работа по телевизора при първа възможност, както правеше и младият Сидеров още преди четвърт век, позирайки за едно списание срещу доста доста по-малък хонорар от Малък Тошко в тлевизионните реалита). Показват ни го вече като голяма, чисто нова работа. И как е станало това? Ами по същия начин като при Сидеров. Вече бил баща и се променил.

Някой да има нещо против катарзиса? Никой не вдига ръка?

Ок. Разбрах. Явно нещо греша. извинявайте за горния текст. Забравете ( какви са ги вършили и ) какво съм написал

Приятно гледане, слушане и послушание.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване