Thalloderma Shop
04/10/17 09:27
(http://ivo.bg/)

Сирийски офицер говори руско-български: колко (не)интересно, нали

“Напълно” и “трийсет минути”, казва на български в репортаж на руски кореспондент на Anna News в (5:09 минута) офицер от сирийската авиационна база в Хан Шейхун, който се опитва да говори на руски език. https://www.youtube.com/watch?v=LfWcXkgyzio

Няма съмнение, че героят от руския репортаж в сирийска униформа изрича няколко думи на български, които нямат аналог в произнасянето нито в руския, нито в доста по-близкия сръбски ( с всичките му балкански варианти). Въпросът е каква е връзката на сирийския офицер с България? Дали е обучаван някога на българска земя или има роднинска връзка по българска линия, за да намесва български думи в руския ( както повечето българи, когато говорят или си мислят, че говорят руски)?

Ако в руските медии се появи българска връзка- хипотетична или не, българските медии веднага захапват стръвта и започват да навиват кордата с надежда на кукичката да се хванат колкото се може повече зрители или читатели, на които да бъде внушено, че натовска България помага на тероризма. Подразбира се, че щом на терена са открити боеприпаси с български произход, значи България е виновна. Дали наистина подли български емисари са продали нещо подобно на сирийски опозиционери или терористи, или пък те са придобили боеприпасите от арабска държава, търгуваща легално с България, няма значение. Важното е да се обслужи московската пропаганда, според която Западът ( чийто слуга в очите на Кремъл е България) заговорничи с терористите.

Когато обаче “българската връзка” говори ( буквално) сама за себе си и явно е част от руския сценарий, това не се вижда интересно на нашенците, които клечат с въдицата над бурния световен информационен океан. Което никак не чудно, щом управляващият държавата президент Радев дава тон за песен. Той се осмелява само да намеква за наличието на “друга чужда намеса” в българските избори ( освен турската), но не му е позволено да произнесе в негативен контекст думата Русия. Нещо повече, за възникналата ситуация на конфронтация между Запада и Русия на сирийското бойно поле изобщо “няма мнение”, макар да обича да се представя като “натовски генерал” ( особено в интервюта за кореспонденти от  натовски държави).

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване