Thalloderma Shop
04/20/17 07:45
(http://ivo.bg/)

И в Бургас поискаха “Альоша в коша”

На рождения си ден, без знам, съм получил задочен и символичен подарък в Бургас. Патриоти са се организирали на протест срещу местната  версия на Монумента на окупационната червена армия МОЧА, наричан от бургазлии Альоша. http://www.gramofona.com/analizi/iskat-da-saboryat-alaosha

Потвърждава се скромната ми теза, че гражданите трябва да вземат в ръцете си иницативата за запълване на дефицита от истинска историческа справедливост и истински патриотизъм, като проявят нетърпимост към повсеместната лъжа за съветското “освобождение” на България.

На въпроса защо някои сме се концентрирали върху проблема в София, отговорът ми винаги е бил откровен: толкова можем в неравното противопоставяне срещу управляващото подкупно русофилство.

По какво личи, че е подкупно ли?

Припомням: руското посолство подари на полицията в София скъпи камери с голяма разделителна способност, които бяха монтирани специално за целенасочено следене на граждани, дръзнали да изразят несъгласието си със символа на съветската окупация чрез спрей или боя. От този момент насам, вече повече от две години, всеки “нарушител” бива светкавично арестуван и тормозен от полицията, която стриктно изпълнява руските указания, за което се следи 24 часа в съотвения полицейски участък на специален монитор със специално подковани за целта униформени служители, реагиращи на “инцидент” като при държавен преврат- спешно долитат с белезниците при всяко посегателство върху МОЧА.

За сравнение и доказателство, че преди монтирането на тези камери и специалните указания на руското посолство, беше все пак възможно ( макар и рисковано)  човек, като моя милост да положи с боя българското знаме върху изписаните със златни букви лъжливи думи на благорност “от българския народ” към червената армия, наречена съветска и “освободителка” . Че и да се снима след това с помощта на минувач, както се случи в утрото на 8 май 2012 г.

IMG_9387

 

 

 

 

 

 

 

 

За радост на руските слуги и техните началници, ефектът от руската намеса доведе до намаляване на желаещите да висят закопчани по цяла нощ на “релсите” в Първо районно управление, а след това да бъдат разкарвани за разпити и заплашвани от прокурори. Обаче, както се вижда, в Бургас се надига протестна вълна също – под подходящия лозунг “Альоша отива в коша”.

А колкото до това, кой организира протестите, отново напомням: всеки е добре дошъл на този терен ( познавам левичари, които обаче са против монументите на съветската символика, които протестират в София солидарно със своите политически опоненти по други въпроси).

Остава “загадката” защо нашите партии с прозападен и антикомунистически профил ( поне в говоренето) така и не организираха нито един митинг  срещу  отровното наследство на съветския колониализъм или поне на друга тема, свързана, да речем, с изборите, но на фона на въпросната символика. Да не се чудят, ако друг заеме тази патриотична ниша.

Донякъде мога да разбера “тактичността” на лидерите на тези партии, които не идват на инициативите на граждани, протестиращи срещу съветските монументи – заради евентуалния им аргумент, че не искат да се “присламчват” и да придават партиен характер на гражданската изява. Но че самите те не стават инициатори на подобни акции ( например в разгара на големите протести в София през лятото на 2013 г., когато шепа “ентусиасти” посрещахме шествията по булеварда пред МОЧА с транспаранти и високоговорители, призоваващи да се обърне внимание на монументалната лъжа зад гърба ни, което дефилиращите масово одобряваха), ето това ми е абсолютно неразбираемо. Както и на техните избиратели, вероятно.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване