Thalloderma Shop
05/05/17 07:59
(http://ivo.bg/)

Москва ни забрани плана Маршал, но зове петата си колона на пропагандния си марш София

Путинофилията в България не само не се крие, но вече марширува демонстративно. Само така може да се определи дублирането на руските пропагандни акции, надзиравани лично от Путин, които са превърнали трагедията от Втората световна война в основен заместител на онзи съвременен патриотизъм, с който един руснак би трябвало да се гордее – ако можеше да се похвали с постижения на своя изоставащ от високите стандарти на живот народ в днешно време.

Резултат с изображение за Путин Марш на БЕзименния полк изображения

Главното “постижение” на путинизма е, че доведе огромната държава до международна изолация, каквато дори СССР избягваше с помощтта на своите колонии и сателити. Днес, колкото и да се опитват да отричат това в Москва, руската хибридна война срещу съседни и по-далечни държави и народи, е признат факт, срещу който в развитите демокрации набира сила съпротивата на институциите и дори единодействието на международно ниво.

Ето защо путинофилията има нужда да покаже солидарността със себе си чрез подбуждане на услужливи елементи в държави, като България да копират червеноплощадната бутафория, за да компенсират руското усещане за самотност в лошотията да бъдеш напук срещу целия свят чрез своята агресивна външна и мракобесна вътрешна политика.

Впрочем българските адепти на путинофилията се опитват “поне” да не се обозначат като инициатори, ако се съди по анонимната покана , която разпространяват за своята имитация на путинския марш на “Безсмъртния полк” по същото време в София както и в Москва. Дали обаче схващат какво означава да поднесеш цветя на паметника на армията, която е окупирала твоята държава без да бъде предизвикана с нищо и в резултат на тази окупация твоят народ е бил обезличен и изпаднал от първите редици на марша на европейските народи по пътя на цивилизоваността и благоденствието ( марш, свързан и с плана Маршал, забранен на България от съвтските окупатори, за да могат пролетаризираните българи да не надигат глава от съветския окоп, в който са били натикани)?

Едва ли.

Дали маршируващите по отъпканите от Путин пропагандни коловози си дават сметка, че милиони граждани на СССР са станали жертви на безнаказания и до днес терор не на полк, а на цели пълчища от болшевишки инквизитори и че милиони са загинали безименни по фронтовете заради специфично съветският начин на водене на война чрез давене на врага със съветска кръв, без да се води дори приблизително “счетоводство” ( поради което и до днес историците спорят точно колко са “безследно изчезналите” поданици на империята по бойните полета- плюс минус много млиони, чиято “бройка” се губи в същата безименост и безнаказаност за виновниците в самия СССР)?

Едва ли.

Дали българските граждани, които имат привилегията да живеят сега и тук в най-просперищата общност от държави и народи в света имат усещането, че обслужването на путинофилията от тяхна страна си е чиста подлост и лицемерие на хора, които се ползват от въпросната привилегия и на битово житейско ниво като потребители всичко руско им е чуждо, но слугуват същевременно на антиевропейската разединителна политика на самодържеца от Кремъл, който отчаяно храни народа с ерзац – шовинизъм върху олтара на спомена за войната, предизвикана от сговора между Сталин и Хитлер, за да засити глада му за смислена национална кауза в наши дни?

Едва ли.

Задават ли си въпроса маршируващите от петата колона на Путин у нас колко грозно е да се включват в международната му селекция от приятели, която в днешно време се свежда до едни аятоласи, един турски автократ и един сирийски масов убиец на своя народ?

Едва ли.

Нито съм божи служител, а още по-малко бих копирал Спасителя, но не мога да не възкликна с думите му на кръста: “Господи, прости им, те не знаят какво правят”!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване