Thalloderma Shop
05/10/17 12:14
(http://ivo.bg/)

Главният охранител на МОЧА е повишен за награда в главен секретар на МВР

Сайтът FrogNews публикува днес собствена информация, според която директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи ( СДВР) Младен Маринов е предложен за главен секретар на МВР от новия вътрешен министър Валентин Радев след 1 милион лева, платени за тази цел от депутата от ДПС Делян Пеевски. В публикацията се цитира сайтът Биволъ за връзки на Маринов в миналото с известни герои от криминалните хроники, с осъждан бизнесмен и с главния секратар МВР Светлозар Лазаров от времето на правителствето на Орешарски, появил се демонстративно вчера пред Монумента на окупационната червен армия МОЧА в компанията на най-видните атакисти и прочее путинофили , закичен като тях с путинофилска символика.

http://frognews.bg/news_134394/KOI-broil-1-mln-leva-za-posta-glavsek-na-MVR/

Цитирайки Биволъ, Mediapoll развива на 5 януари 2015 г. темата с допълнителни твърдения за миналото на Маринов и с коментари в същата посока. http://www.mediapool.bg/glavniyat-sekretar-na-mvr-e-pohapval-sas-saden-za-dds-izmami-news228946.html

На снимката от фейсбук, запламетена от сайта Биволъ преди да бъде премахната от фейсбук ( заедно с възклицанието под нея “Наздраве, да ни е честите главният сектар на МВР”, се вижда как Светлозар Лазазаров, покровителят на главния охранител на МОЧА Младен Маринов, празнува в руския ресторант в София “Петър Първи” повишението си с осъдения за ДДС измами и други престъпления бизнесмен Арбен Хвальов.

905d9d47afb6da8e9bab8a1a5812a526

 

 

 

 

 

 

Днес Лазаров вече не се крие по руски ресторанти- направо дефилира пред най-важния символ на съветското влияние в България в компанията на себеподобни със съответната путинофилска символика на ревера, както направи на вчерашшния 9 май. Вижда се от тази снимка, публикувана в КлубZ.

Unknown

 

 

 

 

Не мога да потвърдря информацията на колегите, а и източниците по отношение на подобна “чувствителна тема” са строго пазена тайна дори и между лични приятели сред журналистите ( да припомня, че журналистът Огнян Стефанов, собственикът на FrogNews, беше зверски пребит до кома на 22 септември 2008 г. в София и за малко не плати с живота си във връзка с твърдения, подобни на тези по своята “чувствителност”, а извършителите така и си останаха неразкрити за назидание на всички волнодумци ).

Знаейки от първа ръка, т.е. от личен свидетел, мога само да попитам без да споменавам име: на кого от босовете на силовите групировки се е изявявал като личен шофьор Младен Маринов в неговия паралелен живот на охранител, преди да започне да се катери стремително в кариерата си? Дотук с информацията, чийто източик не мога да оповестя. Останалото е съпоставяне на публично достъпни за проверка факти.

Кариерата на Маринов, както отбелязва FrogNews, е изцяло свързана с дейността на охранителната полиция в София. Същата, която той ръководи като подчинен на главния секратар на МВР Светлозар Лазаров, ръководейки полицейските акции срещу протестиращите срещу правителството на Орешарски в центъра на столицата през 2013- 2014 г. За тези ( а вероятно и за други подобни) свои заслуги Младен Маринов е повишен на 25 юли 2014 г. като директор на СДВР.

Назначен е от Цветлин Йовчев в последните му дни като вътрешен министър с прозрачното намерение путинофилската групировка, наричана от някои още “библиотекарско-сарайска” заради явната й връзка с ДПС и люпилнята на верни на Кремъл кадри в т.н. библиотекалски институт на Стоян Денчев, да остави след себе си свой човек на върха на централната столична полицейска институция преди служебният кабинет на Близнашки да бъде обявен на 8 август от президента Плевнелиев, а министърът на вътрешните работи в него Йордан Бакалов да бъде принуден да работи с продължението на модела КОЙ.

Това, изглежда, е била едновремено поощрителната награда за старанието на Маринов и същевременно –  “малко отмъщение” на Йовчев срещу протестиращите, скандиращи искането си за оставката на министъра във връзка с годишнината от ръководената от Маринов полицейската разправа край Народното събрание в “нощта на белия автобус” на 23 юли 2013 г., която демонстранти отбелязват точно година по-късно на улицата. А и да е случайно съвпадение, пак е символичнно : нещо от рода на “вие си скандирайте, а пък ние ще ви нахлупим една от нашите верни руски ушанки на устата”.

Фактът, че Младен Маринов е работил само в държавния (?) охранителен бизнес, се вижда от справката в сайта на СДВР.

mladen_marinov_sdvr

Постъпил на работа в МВР през 1991 г.

Назначен е на офицерска длъжност през 1997 г. в отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Преминава през следните длъжности:

 

Полицай в направление “Полиция” – СДВР.

Полицейски командир в отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Н-к група в отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Н-к сектор в отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Зам.-началник отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Началник отдел “Охранителна полиция” – СДВР.

Зам.-директор на СДВР.

Интересното е, каква тенденция рязко се засилва по путинофилска линия в тази дирекция, която и без това е съхранила духа на ленинизма, видно от снимката на Ленин в един кабинетите, която публикувах в ivo.bg на 25 октомври 2014. ( на снимката).

20141008_174658

 

 

 

 

 

На 8 септември, при масирана акция – проведена като за противодействие на някаква опасна банда, в ранни зори, екипи от специално сформиран за (дено)нощно наблюдение на Монумента на окупационната червена армия МОЧА ( както става ясно по-късно на арестуваните от лични наблюдения) връхлитат на мястото на “престъплението”. Младежи са заловени със спрейове. На място полицаите им четат злобни лекции. Обясняват им, че без тази съветска армия сме щели да говорим днес на турски език. Слагат белезници на заподозрените, натикват ги грубо по колите и ги закачат да висят “на трамвая” в Първо районно управление цяла нощ.

Какво се е случило, какво ново е станало, че изведнъж такава бойна сила на полицията реагира по този начин на рутинно от години събитие? От страна на младежите- нищо , което да нарушава законите, доколкото дейнието им е квалифицирано по – късно от прокуратурата, която прекратява преписката, като политическо волеизявление. Но за подчинените на Маринов това е демонстрация на лояност пред началството, което не случайно е избрало него на най-важния полицейски пост като охранител, на когото е вменено да охранява приоритетно от противници на съветско-руския диктат в България техния МОЧА. За целта междувременно в полицията е монтиран отделен монитор, за който дежурни да следят българските врагове на съветската символика и да реагират с будуващи посред нощ екипи като при тревога от най-висша степен.

Това се случва след като руското посолство подарява на столичната полиция нови камери с голяма разделително способност с цел да се шпионират неблагонадежни от руска гледна точка български граждани на най-големия обект с жалони на съветското робство ( по проф. Люмобир Далчев, автор на централната група от скулптората). Хората на Младен Маринов, козирувал вече на “когото трябва”, подбрани специално с “правилни възгледи” ( проявени от псевдоисторическите им излияния по време на ареста), изпълняват с хъс задачата. И не веднъж.

В руското посолство потриват ръце, че желанието на българи да висят закопчани в Първа районно, разтакавани по следователи прокурори и съдилища, чувствително е намаляло. Как да не наградят за този успех главния охранител на МОЧА?

Откакто охранителният полиций номер едно в София Младен Маринов е издигнат лично да пази МОЧА, достъпният преди символ на съветската окупация за протестни акции срещу този главен тотем на колониализма беше превърнат в място, на което протестиращите биват демонстративно арестувани или тормозени от путинофилстващи хулигани, закриляни не просто от полицията, но дори от жандармерия, която на едно от събитията на това място ( при разрешен от властите митинг на искащите демонтирането на монумента) беше изпратена да охранява контрапротестиращите нарушители на обществения ред ( не и според софийската полиция).

Ето че услугите на Маринов са оценени по достойнство. Вече го гласят да охранява руското влияние на най-високия професионален пост във вътрешното министерство. Очаква се указ за назначаването му на поста от президента Радев, който вчера, на 9 май, приравни в свое изявление значението на Деня на Европа с руското честване на съветския вариант на победата над “хитлерофашизма” ( т.е. над националсоциализма, чието международно призната в евроатлантическите страни название на Радев не е позволено дори да произнесе по автентичен начин, за да не нарани чувствата на Путин).

Някой да се съмнява още кой командва ( от Червения площад) парада в София?

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване