Thalloderma Shop
05/12/17 11:00
(http://ivo.bg/)

Ерекцията на пълзящата рашизация под юргана на властта у нас

В полога на Борисов продължават да се мътят назначения на заслужили дейци на кремълската пета колона в България на високи постове в поверената му държава. Най – видимата фигура сред тях е Каракачанов, който се зае вече като военен министър да рестарврира в кадрово отношение “вредите” от краткото управление на ведомството от страна на министър Николай Ненчев, превърнат вече в подсъдим за това, че бил увредил интересите на Русия, отказвайки неизгодна сделка за ремонт на български изтребители.

От тройката значими управленци от вреето на втория премиерски мандат н Борисов, които си позволяваха да казват истини за руската намеса в България ( и в Украйна), остана ( засега) извън полезрението на прокурорските обвинения сам президентът Плененелиев. Защото и бившият външен министър Даниел Митов, който няколко пъти отговори лично на руски провокации, вече е клиент на прокуратрата.

Прократурата може да е символ на пълен провал по отношение на  осъдителните присъди над корумпирани български политици, но вече е отличник в изпълняването на руската поръчка да бъде тормозено всяко отклонение от почтителното говорене спрямо Путин в българската политика. Двама от общо трима “волнодумци” в това отношение вече ги мъкнат на ризпит- почти “абсолютен консенсус” ( по аналогия с израза на президента Радев за “абсолютния консенсус” от речта му на 9 май, писана от някой неграмотник, който не знае, че консенсусът означава пълно, абсолютно съгласие- все едно да кажеш “почти бременност” или “абсолютна бременност”).

Вчера на Каракачанов му дойде на помощ Телеграфната агенция на Съветския съюз ТАСС ( самата тя символ чрез названието си на рашисткия реваншизъм, вкл. с факта, че Путин нареди да бъде премахнат от хибридното й название чрез притурения по “демократично време”  половинчато разграничителен спрямо епхохата на СССР апендикс ИТАР). ТАСС му даде думата да се оправдае пред Брюксел и Вашингтон като каже, че водата е мокра – че българският избор е евроатлантически- без никакво задълбаване по темата за предишните му проруски изявления или за демонстративния му поклон пред прокремълската кандидатура за президент на Франция Марин льо Пен като гост на нейния партиен конгрес. Все пак на Москва Каракчанов й е полезен като троянски кон в ЕС и НАТО. За целта му е нужен някакъв допуск до общуването с тези две организации, обект на приоритетен интерес на руските шпионски централи по военна и “гражданска “ линия.

Невидимо за “неспециалисти” остана спазена традицията на най-високия пост в професионалното ръководство на МВР да има заслужил деец на руското влияние в България. Директорът на СДВР Младен Маринов беше награден за заслуги в охраната на съветската символика в столицата и след близо три години пробен период в обслужването на този кремълски интерес, той постигна видими успехи ( все по-рядко се намират желаещи да бъдат арестувани пред МОЧА, жертви на неговата полицейска “хвърковата чета” от униформени, специолизирали се като копои по обслужване на заръките на руското посолство) и си заслужи повишението като гавен секретар на МВР.

Ако за путинофилството на Маринов е нужна все пак лупата на внимателното наблюдение, за да се установи връзката му с руското посолство, то за атакистите Николай Пехливанов и Илиян Тодоров, готвени за областни управители на София град и София област, е достатъчо само бегло припомняне на демонстративното им участие в руския сценарий, осъществяван от тези български изпълнители. Особено за Илиян Тодоров.

За Николай Пехливанов сайтът  FrogNews написа днес, че е данъчен покровител на бизнесмена Делян пеевски. http://frognews.bg/news_134565/Frogoko-Noviiat-gubernator-na-Sofiia-kriel-Peevski-ot-Danachnite/

Бившият депутат от “Атака” не е просто един от тайфата побойнци, разхождащи се със Сидеров по света и нас като глутница, готова винаги за някоя групова простотия в самолет, на летище, в ресторант, в редакция или в НАТФИЗ. Той е сред есктремните, най-приближениете и най-агресивните актьори от подвижния цирк на Сидеров през последните няколко години. Беше сред главните шутове и “бодигардове” на Сидеров при скандала в НАТФИЗ, където друг посланик на руското влияние, Камен Попов, набие публично и безнаказано шефа му ( споменатият по-горе Младен Маринов лично надзираваше овладяването на руския братоубийствен резил, а после се оказа сред онези свидетели, които не можели да кажат кой точно цапардосал Сидеров), за да го накара да се смири малко и да престане да прави за посмешище чрез себе си и обкръжението си путинизма в България.

НА СНИМКАТА: Путинофилът Камен Попов , изпратен на набие публично Сидеров, за да го върне  към задачата да служи на руския интерес в тандем с Борисов, а не да пречи с хулигански постъпки

20151026.egeqxsjxvc

 

 

 

 

 

 

Илиян Тодоров, заедно с вожда си, беше лицето на провокацията с нахлуването в НАТФИЗ. И не само там. Когато шпицкомнадата от най-приближените на ръководството атакисти  беше изобличена с фотогафрски доказтелства за разточителната си разходка по плажовете на Куба, Тодоров беше изпратен да лъже и маже ( тези палми на снимката можели да бъдат и в Созопол, нахалстваше той) в националния телевизионен ефир. Държа се арогантно и показа истинското си лице на чуждомразец и антисемит.http://ivo.bg/2013/12/11/волен-сопол-пие-водка-на-варадеро/

НА СНИМКИТЕ: Илиян Тодоров като част от шпицкомандата на Сидеров на 25 октомври 2015 г. пред НАТФИЗ

3a_a2oi7eimages20151026.ezkxrzugct

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Днес вече медиите ни го показват с препран образ и с вратовръзка. Ще надзирава София област и на налчаството е нужен вече облчен в елегантно усмирителна ризница. Копие на излъскания от калта Сидеров.

На фона на тази ескалация на властовата путинификация, съуправляващият  с Борисов триумвират от националисти пусна димка в публичното пространство. Валерий Симеонов, когото бившият му колега по Велизар Енчев нарича “русофоб” (  заради завоя му преди две години срещу обречения и мъртвороден проект АЕЦ “Белене” и позицията му преди това срещу проекта “Бургас – Александруполис), предложи по БНТ днес да се въведе патентен данък върху  “апарт хотелите”, които правят нелоялна конкуренция на българския туристически бизнес. “Това са апартаменти, които въртят туристически бизнес. Някои руснаци са купили по десетина апартамента и въртят туризъм, без да плащат нищо на държавата. Редно е там да бъде наложен патентен данък, още този сезон”, каза Симеонов.http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/05/12/2969895_ruskite_medii_nashiiat_chovek_otiva_na_finala_na/

На фона на ескалацията на управленската рашизоидност в България тази идея на Симеонов, макар и в правилна посока, е като бълха в гащите на Борисов в “Бълхария” ( както руснЯците, според наблюденията на “русофобската” ми прабаба,  нарочно произнасяли след 1944 г.  названието на страната ни, все едно, че не могат да произнесат буквата “г”- при положение, че натъртват на нея, когато говорят за Гитлер).

Поговорката “ да изгори бълхата заедно с юргана” у нас е обърната наопаки: управляващото семейство пуска една “въшка не чело”, за отвличане на вниманието от онова, което правят под юргана прононсираните играчи в руския сценарий за пълзящо овладяване на България, полегнали заедно с Борисов.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване