Thalloderma Shop
05/19/17 20:16
(http://ivo.bg/)

Затворените усти на борците срещу “цапането на паметници” у нас са крещящо доказателство за съветското им лицемерие

Unknownhttps://vesti.bg/bulgaria/incidenti/vandali-porugaha-pametnika-na-ronald-rejgyn-v-sofiia-6069338

 

 

Изчаках да видя или да чуя дали дежурните възмутени от “цапането на паметници” , които бранят светините на съветската окупация от нейните противници в България, ще се обадят да защитят (не изцапания новооткрит паметник на Рейгън в София, а ) собствената си лицемерна опорна точка, според която вандалско да бъдат цапани паметници ( изобщо). https://vesti.bg/bulgaria/incidenti/vandali-porugaha-pametnika-na-ronald-rejgyn-v-sofiia-6069338

655-402-rejgyn-pametnik-porugan

 

 

 

 

 

Не ги “изцапаха”, а направо ги изметоха паметниците на Сталин и Вълко Червенков от България, когато им наредиха от Москва. После, когато задуха вятърът на промените, катурнаха паметници на Ленин, Георги Димитров и т.н. Вятърът поутихна и върнаха в Правец паметника на Живков, който съветваше да се поснишим, за да премине същия този порив за промяна, задухал от североизток. Нещо да си измислям? Факт ли е?

Няма да обяснявам на фанатици каква е разликата в символиката на доминацията над нацията, какъвто е Монументът на окупационната червена армия МОЧА ( в София, Бургас, Варна и т.н.) спрямо скромния, достъпния за посегателства, издигнат преди броени седмици бюст на американския президент, който има съществен принос за освобождаването на “света на социализма” от съветското господство. На тази територия на ценностите с фанатици не може да се спори.

Фанатиците, когато ги настъпиш по съветския мазол, имат претенцията да са защитници на общочовешките ценности, на историческото наследство – такова, каквото е.

Когато на 7 май 2012 г. собственоръчно закрих с бяла, зелена и червена боя надписа “На съветската армия освободителка от благодарния български народ” сред многобройните аплодисменти на случайните наблюдатели, предимно младежи, се извиси самотен глас на подпийнал защитник на МОЧА: “ Ти що цапаш , бе”. Обясних му, че закривам с българското знаме позорното твърдение за благодарността на българския народ за съветската окупация.

За подобни акции бивам(е) заклеймяван(и) като вандал(и) по две причини – защото сме посегнали на съветските “освободители”, но най-вече поради това, че паметниците не трябва да се “цапат”.

С първия “аргумент”, както вече отбелязах, няма да споря. Няма смисъл на обясняваш на кратуните, в които наистина кънти измисления от съветската пропаганда залп на “Аврора”, който бил дал началото не “революцията” ( разбирай на болшевишкото клане, най-русофобското събитие в историята на Русия, което дори Путин се изпусна да заклейми като причина за унижщожаването на “стара Русия”).

Но питам сега: къде са борците срещу “цапането”, когато е обезобразен, а не просто изцапан, паметникът на Рейгън в София? Къде са тези “будни съвести”? Къде са Вежди Рашидов, Йорданка Фандъкова ( за рашизоидите Шаренкова, Димитър Иванов и прочее водещи офицери на петата колона на Москва да не говорим) да се произнесат за вандалите? Мога да изброя още доста имена на известни “борци срещу вандализма”, които години наред изтъкват като основна своя теза в защита на съветското монументално наследство оправданието, че (уж) не бранят някаква идеология, а само правото на паметниците да ни напомнят историята такава, каквато е била.

Питам и отговор не чакам – като от умрял писмо.

Споталили са се във властовите си дупки и не смеят да се обадят, за да си защитят “принципите”. Не само защото от Москва не им позволяват да се възмущават ( щом не става дума за съветски тотеми), но и понеже са гузни, жалки и малки пред истината за собственото им слугуване на несправедливостта. Днес са на власт, но подло си трят дори от такива позиции, макар да няма кой да им се скара нито в медиите, нито по административна линия.

Самопризнанието на затворените им усти е крещящо доказателство за просъветското лицемерие, което цари в царството на Борисов днес. И после пак някой да спори, че той не бил виновен за “положението” в поверената му държава.

Плиткоумните не са изчислили, е , че ще поставят на изпитание фалша на “борците срещу вандализирането на паметници”, които ще се провалят с мълчанието си на терена на собствените си лъжи за онова, което ги мотивира да бранят наследството на съветския колониализъм в България.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване