Thalloderma Shop
05/22/17 13:43
(http://ivo.bg/)

(М)истерията на българските гласове в руския хор

Източникът на информацията, според която българският баща на “нашия” Кристиан Костов, се оказал руски кадрови шпионин, е такъв, че трябва да се отнесем със здравословния за подобни случаи скептицизъм към тази информация.http://pik.bg/баща-под-прикритие-таткото-на-кристиан-костов—шпионин-в-кгб-news659993.html

Обаче все пак е интересно да си зададем въпроса: защо най-ухажваният от българските медии обект на внимание в седмиците преди и след Евровизия нито веднъж не беше попитан кавото и да било за семейството му?

Ще рече някой- много са тактични нашите медии и не искат да притискат с въпроси момчето.

В такъв случай обаче пак възниква въпросът: откъде знаят интервюиращите, че е по-добре да не питат? Те сами ли са се досетили да бъдат “тактични” или това е съобразяване с тактиката на онези, които изнамериха точно този талант, за да обслужат руския интерес да бъдат финтирани украинците с руски кандидат под българско прикритие?

Ако Кристиян Костов беше пълнолетен щеше да е основателно да се иска от него да разкаже дали участва в руския сценарий доброволно или просто се е оставил в ръцете на едни кукловоди. Но да приемем, че недостатъчно порасналият Кристиан не носи отговорност. Това обаче не снема отговорността от цялата комбина под прикритие, която направи така, че за руската връзка на българския кандидат да не се разчуе нищо до последния момент, когато и украинските власти бяха поставани в цайтнот – почти като при окупирането на Крим, превзет от едни “вежливи” руски окупатори без отличителни знаци с вероломство в подходящ за целта вакуум на безвластие в Киев.

Да, шпионската кариера на руска служба на мистериозния Костов е добро обяснение,защо нито веднъж в нито едно интервю не беше спомената нито една дума за бащата на момчето, за което се изсипаха толкова суперлативи в българските медии. Но ще повторя: откъде самите интервюиращи са знаели  какво не бива да питат? Дори и новината за тайнствения Костов да се окаже фалшива, този въпрос остава да виси. Защото е повече от противоестествено сред еуфорията на логореята около Кристиан поне веднъж и поне малко никой да не се поинтересува от кръвната му връзка с България, а за майка му да се говори само с неопределеното “тя е от Казахстан” ( при това едва в последните дни и часове в навечерието на конкурса в Украйна).

Жалка картинка – като онази, която имахме в учебниците по руски навремето, озаглавена “Опять двойка”. Авторът на картината от 1952 г., по която и до днес в Русия децата пишат “разкази по картинка”,  се казва Решетников ( Фьодор).

300px-Opyat_dvoyka

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване