06/04/17 05:51
(http://ivo.bg/)

Бурените на плевенската русификация

КОМЕНТАР НА    SMS в ivo.bg

SMS :

“Тези дни ми се наложи да пътувам до някои градове в северна България, далече от окупираното ни Черноморие. За едночасовата си разходка по главната улица в Плевен, разкопан за ремонт (естествено!), финасиран с ЕВРОГЕЙСКИ фондове, се наслушах на гръмогласна руска реч, долитаща на талази от масите на заведенията на открито, където затлъстели тьотки и чичковци се надвикваха без да се интересуват за ефекта от това надвикване върху притихналите минувачи. Уличен търговец, накичен със знаменца като панаирджийски кон, агесивно предлагаше кичозен хибрид между българското и руското знаме, закичен с колорадска лентичка. На въпроса ми защо предлага флаг, които не е български, ми отговори, че това нямало значение, защото всички сме били едно, защото сме православни. Освен “постоянно пребиваващите” в Плевен, имаше и няколко групи класически руски примати, които се насочиха към, както я наричат в града, “Кацата” ИМ (Плевенската панорама).

На път за Габрово и Троян спряхме в центъра на Ловеч, за да разгледаме големия новооткрит храм “Кирил и Методий”. И там пак “изненада”: по всички полилеи, свещниците, цялата църковна утвар, която била дарение (продавачът на свещи и помощничката му, която говореше с акцент, отказаха да кажат от кого), но то си беше ясно, навсякъде в металната бронзирана декорация бяха вплетени по-големи и по-малки двуглави орли- мутанти, символ на руската държавност. Върху стойките на иконите, включително и върху кошчетата за “православен” боклук, се мъдреше руският православен кръст (с допълнителния елемент в основата). Сигурно проф.Калин Янакиев, журналистът Горан Багоев и други богословно гамотни българи биха открили и други отстъпления от вековната българска православна традиция. Влезлият в храма, още от входа, се чувства обсаден от символите на руската държавност и руските православни традиции до такава степен, че започва да се пита в българсдки или в руски храм се намира ?!

Не е възможно митрополит Гавриил Ловчански да е толкова прост и неграмотен в канона, че да не е забелязал тези очевадни “подробности” по дарението. Борисов няма ли съветници по религиозните въпроси, които предварително да се уверят, че храмът наистина е построен в съответствие с българските православни традиции и канон (или е каращисан с някакъв азиатски кич), преди да го пуснат като дебил да реже лентички и да целува ентисиазирано нечистоплътни (финанасово и морално) митрополитски ръчички? Той може и да е прост, но българският народ не е прост или все още не е чак толкова прост, че да не забелsзва какво става ?

Категорично твърдя от доста време, че в момента тече ускорена подмяна на българските православни традиции с руски, която (Потресаващо!) не среща съпротива нито от страна на Българската православна църква, нито от страна на Българската държава.

Затова се обръщам към обикновените хора: Братя българи, не приемайте даровете на “данайците” от блатата, не вкарвайте в българските православни храмове тези езически символи на руската държавност, защото двуглавите мутанти са опасните “троянски коне” на руската имперска политика в България!

https://preview.ibb.co/ck5hTF/1.jpg

https://preview.ibb.co/bLcwoF/2.jpg

https://preview.ibb.co/eTyrNa/3.jpg

https://preview.ibb.co/dygBNa/4.jpg

https://preview.ibb.co/bJ9y2a/5.jpg

https://preview.ibb.co/nbCJ2a/6.jpg

https://preview.ibb.co/hrUy2a/7.jpg

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване