06/09/17 19:47
(http://ivo.bg/)

Президентът Радев потвърди решението на БСП да покани Путин за 3 март догодина

На 29 май крупната партийна фигура Деница Златева обяви от името на зависимия от БСП президент Румен Радев новината, че той е поканил Путин в България именно на 3 март догодина ( някои фактори от изпълнителната власт, като вицепремиерът Томислав Дончев, изразиха след това скептицизъм във връзка с факта, че петата колона на Кремъл очевидно не “бръсне за слива” растението ГЕРБ). http://ivo.bg/2017/05/29/сервитьорите-на-путин-пак-му-резервир/

Десет дни по-късно след партийното съобщение на БСП се видя сега, че  петата колона на Москва кара президентската теснолинейка и е права да изпреварва дори намеренията на Радев в своята праволинейна информираност по остта София-Москва. Петото колело във властта Дончев се е изказал неподготвен за тази очевидност.

Президентът Румен Радев потвърди днес, че ( ще да ) е поканил Путин.

От президентското потвърждение става ясно, че неговите другари, които го катапултираха по руската писта в надпреварата за президент, са знаели неговите намерения да покани Путин, когото той още не бил поканил, но се канел да го направи.

“В най-скоро време ще имам разговор с руския президент Владимир Путин и ще го поканя в България за тържествата по повод 140-ата годишнина от Освобождението на 3 март догодина”, съгласи се с Деница Златева седмица и половина по-късно пред БНТ Румен Радев днес.

Куриозно от гледна точка на пропагандната каша в главите на петаците от петата колона ( по аналогия с шестаците от ДеСе в НеРеБе,  борещи се срещу “идеологическата диверсия”), е да се прочете как платените пропагандатори на Кремъл оплетоха конците в задъханото си съгласие да услужат на господарите си.

Сайтът “Епицентър”, информиран от първа ръка  медиен глашатай на Кремъл, изпреварващо осведоми на същия онзи 29 май ( съгласувано с новината на Деница Златева), че руският президент е приел поканата “двамата да бъдат патрони на честванията за 140 годишнината”. Доразви я с конкретизацията, спестена от Деница Златева в телевизионнат й изява, че поканата е била изпратена от Радев преди месец. Похвали се с информираност, направо издаде др. Радев.

Сайтът след това разпространи лъжата, пусната от руския посланик Макаров, която слугите му не могат да не повторят – Путин не не бил посещавал България от (почти) десет години ( в случая “почти” е принос на “Епицентър”).

Сайтът, който е една от емблемите на кремълската хибридна информационна война срещу България, надскача собствената си лилипутщина с твърдението, че Путин за последно бил в България “в качеството му на премиер през 2008 година и то по покана на премиера Борисов”.

Това изречение има нужда от усмирителната риза на фактите.

1. Путин наистина триумфира в България през 2008 година, но в друго качество и преди епохата на Борисов.

2.  Поканен беше от своя слуга Първанов.

3. Бойко Борисов не беше премиер през 2008 година.

4. Путин беше президент през 2008 година, а не премиер.

5. По формална инициатива на премиера Борисов началникът му Путин наистина се самопокани и посети България, но като премиер. Но не през 2008 -ма, а на 13 ноември 2010 г.  Путин получи тогава подпис за “Южен поток” и кученце като символ на Борисовата преданост. Бях на “Орлов мост” сред шепата протестиращи, които посрещнахме кортежа на “високия” гост от Русия – БНТ се осмели да ме интервюира и успях да се обоснова с две изречения в ефира защо съм против неговата визита.

6. А че президентът Плевнелиев, прекарал на поста общо 5 години, е причина Путин да ни лиши ( почти) цели 10 години от благоволението на посещенията си , оставям на първолаците да оценят като задачка от класата на онези, които се решават в детската градина.

След този коментар прилагам фактите от епицентралния информационен делириум ( обратното щеше да е същото).

Деница Златева: Путин идва на 3 март у нас за честванията на 140 г. от Освобождението на България

 29 май 2017 | 10:31

 

Според информация на Еицентър.бг руският президент е приел поканата на българския президент Радев двамата да бъдат патрони на честванията за 140 годишнината от Освобождението на България. Българският държавен глава е изпратил преди месец писмо-покана до Владимир Путин и е получил утвърдителен отговор. Путин бе в България за 125 – и 130 – годишнината от Освобождението ни.

Последното посещение на Путин беше в качеството му на премиер през 2008 година и то бе по покана на премиера Борисов. Вече почти 10 години, откакто Путин е президент, не е имал визита в България. И основната причина за това е поведението на президента Плевнелиев и яростната му антируска политика. http://epicenter.bg/article/Denitsa-Zlateva–Putin-idva-na-3-mart-u-nas-za-chestvaniyata-na-140-g–ot-Osvobozhdenieto-na-Balgariya/128507/2/0

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване