06/20/17 07:18
(http://ivo.bg/)

Чували ли сте за Венсан Винел или и вие сте незрящи?

Изчаквателната ми позиция във връзка с озадачаващата липса на медиен интерес у нас към един музикален феномен с български произход във Франция се “изплати”. Бях на път вече да напиша, че в българското медийно пространство цари (почти) пълно мълчание за Венсан Винел, 21 годишния незрящ самоук музикат, който покори сърцата на французите, но не и на българската публика, лишена от възможността да узнае за същестуването му.

НА СНИМКАТА: Венсан Винел като музикант на гарата, където талантът му е забелязан

images

Все пак една телевизия и едно предаване в България са му обърнали внимание, научавам от сайта Площад Славейков ( добре , че го има, благодарение на което проследих темата за триумфа на Венсан по дни). http://www.ploshtadslaveikov.com/vensan-vinel-v-balgariya-se-chuvstvam-vkashti/

Питам (се) все пак: защо за деца и подрастващи, като Крисия и Кристиан, в българските медии се вдига неистов шум ( основателно или не), докато едно българско момче, изоставено на грижите на българската държава, осиновено във Франция и достигнало наистина единствено със собствените си сили и талант на върха на любовта на  народ като френския, не “заслужава” подобно отношение в истинската си родина?

Нима не е “интересно” хората в България да узнаят историята на “сладкия реванш”, който си е извоюювал Венсан, изкачвайки се от дъното на живота като изоставено дете, през перипетиите му на “грозното патенце” във Франция, напуснало училище заради присмеха на съучениците му, преминало пред професията на музикант на една гара, забавляващ пътниците, до върха в представянето си пред многомилионна аудитория като френската?

Самият Венсан ( как ли се е казвал в България- може би Васил?) явно не таи обида към България и българите. А пък българите, които с радост откриват, че един изверг, ритнал и осакатил германка, не бил българин ( а циганин), май не бързат да се разровят в “етнически чистия” произход на Венсан- да не би и той да се окаже циганче…

Както и да е…У нас е така-“ както и да е”…

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване