06/28/17 17:16
(http://ivo.bg/)

Удължаването на санкциите срещу руската олигархия стана рутинна операция – вече не е сензация

ЕС удължи санкциите срещу Путин и обкръжението му, които засягат руската олигархия, вярна на своя избранник.http://debati.bg/es-udalzhi-s-6-mesetsa-ikonomicheskite-sanktsii-sreshtu-rusia/

На фона на фалшивите новини, тази е повече от истинска. Но защо ли не е сред водещите теми у нас?

Този път не сме уникални. Санкциите срещу обкръжението на Путин, обкръжен в целия свят с презрение и с пониманието на няколко режима, като иранският, турският и венецуелският, вече се превърнаха в рутинна, предсказуема процедура.

Това е новина само като за нашия президент Радев, който продължава да пледира за отпадането на сакнциите ( ако зависеше поне малко от него). Но понеже не зависи от зависимостите му, представяни като лично мнение, а и приказките му нямат никакво значение, той си приказва. Като за местните слушатели и московските им началници, пред които се отчита  с проявата на гол ентусиазъм.

Банално е да се каже, признавам, но това е поредният случай, когато “куче ухапа човек” не е сензация. Ако ЕС беше решил да отмени санкциите, тогава щяхме да имаме “човек ухапа куче”.

В този смисъл медийното игнориране на рутинната процедура по символичното бойкотиране на кремълската агресия срещу Украйна ( водеща до нещо доста по-болезнено от “символични” загуби за руската олигархично командвана икономика) е неволно признание за превръщането на наказанието в част от живота – такъв, какъвто си го усложниха московските претенденти за величие чрез агресия срещу по-слабия си съсед.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване