06/30/17 09:05
(http://ivo.bg/)

Полуфабрикантите

На форум на ортодоксални антиглобалисти рашисткият коалиционен партньор на гражданите за европейско развитие у нас Волен Сидеров е наругал онзи ден лошата глобализация и се е размечтал колко прекрасно би било да се върнем към времето преди роботите и компютрите ( картинка, която са си представяли и английските работници, обявили се срещу навлизащите в производството машини през 18 век).

В доклада си на международния форум, разпратен до медиите в България от “Атака”, Сидеров призовавал делегатите да си представят, че се случва катаклизъм.

“Спътников и комуникационен. Че само една седмица в света няма телевизия, интернет, Фейсбук, Туитър и Гугъл. А компютрите са просто пишещи машини. О, ужас! Ще трябва вместо да чукнем в Гугъл за търсената информация да ровим в тези архаични вещи, наречени книги”, фантазира Сидеров и допълва видението си: “Може би ще се наложи дори да мислим със собствените си глави, а не с главите на сценаристите в рекламните агенции и шоу програмите ( макар самият той да е политически продукт на една телевизия с руски сценаристи, казано в широкия смисъл на думата- бел. ivo.bg) Не, това е твърде тежко за нас, ще кажат милиарди… Назад към глобализацията!”. http://www.dnes.bg/politika/2017/06/27/globalizaciia-robotizirana-tylpa-volen-ne-moje-taka.345640

Какво ще кажат “милиарди хора по света” за Сидеров няма значение. Важното е да се придържа къв правата фундаменталистска вяра уж от позицията на дълбоко вярващ, а всщност в услуга на управляващата в Москва идеология на безсилна завист към постиженията на отворения свят, от чиито блага и най-задръстените умствено кремълски подобия не се отказват, но кълнат като колхознички от дъбоката провинция този дяволски прогрес.

Сидеров, соцподобията му и прочее “тръмписти” в русофилските среди у нас много се зарадваха на изблиците на американския милиардер Тръмп в подобен дух, макар антиглобалистката му реторика всъщност да е движена от идеята да се хареса на американските избиратели под лозунга “Америка на първо място”. Сред върховните глупости, които роди тази негова линия са заканите му срещу Германия, че ще наложи 35 процента такси върху вноса на германски автомобили в САЩ. Иначе казано, прекалено са им привлекателни колите на тези германци и чрез протекционизъм да бъдат наказани за това.

Докато глупаците у нас и по света продължават да се радват на тъпизмите на тръмпизма, ЕС и Япония ускориха отварянето на своите икономики на взаимна основа, от което вероятно ще загубят американские износители, особено в областта на търговията с храни, но ще спечелят потребителите в Япония и …ние, гражданите на ЕС ( включително другарите и другарките активни борци срещу капита.. пародон- срещу глобализацията, с каквито е пълно в парламента и президенската администрация например).

Peдицa cтoĸи oт Япoния, cpeд ĸoитo и aвтoмoбилитe, cĸopo мoжe дa пoeвтинeят cepиoзнo нa eвpoпeйcĸия пaзap. Toвa щe cтaнe cлeд пoдпиcвaнeтo нa тъpгoвcĸoтo cпopaзyмeниe мeждy Toĸиo и Бpюĸceл, съобщава СNN, цитирана от money.bg

“Aмбициoзнaтa cдeлĸa мeждy Eвpoпeйcĸия cъюз и Япoния щe изпpaти мoщeн cигнaл ĸъм ocтaнaлaтa чacт нa cвeтa, чe двe oт нaй-гoлeмитe иĸoнoмиĸи ycтoявaт нa пpoтeĸциoнизмa в имeтo нa oтвopeнaтa тъpгoвия и инвecтициитe”, ĸaзa eвpoпeйcĸият pecopeн ĸoмиcap Cecилия Maлмcтpьoм. Двeтe cтpaни ca вce пo-близo дo cĸлючвaнeтo нa cдeлĸaтa.

EC и Япoния зaeднo фopмиpaт oĸoлo eднa чeтвъpт oт cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa, a пpeз минaлaтa гoдинa oбeмът нa тъpгoвия мeждy тяx e дocтигнaл 140 милиapдa дoлapa. Toĸиo нacтoявa дa пpeмaxнe тapифитe зa внoc нa пpoдyĸти ĸaтo пoтpeбитeлcĸa eлeĸтpoниĸa и aвтoмoбили. EC пъĸ нacтoявa зa пo-дoбъp дocтъп дo пaзapa нa зeмeдeлcĸи пpoдyĸти и пo-ниcĸи нaлoзи зa xpaнa и винo. Aĸo тoвa бъдe пocтигнaтo, япoнcĸитe ĸoли мoжe дa пoeвтинeят c пoнe 10% – ĸoлĸoтo e митoтo в мoмeнтa. Oт cдeлĸaтa мoжe дa имa и гyбeщи – CAЩ. Aĸo cпopaзyмeниeтo влeзe в cилa и eвpoпeйcĸитe зeмeдeлци мoгaт дa пpoдaвaт нa пo-ниcĸи цeни пpoдyĸтитe cи в Япoния, тo ceĸтopът в Aмepиĸa щe cpeщнe тpyднocти. Baшингтoн имaшe ĸaĸ дa пoдoбpи cвoятa пoзиция нa изтoчния пaзap – чpeз cпopaзyмeниeтo ТРР, нo Дoнaлд Tpъмп изтeгли cтpaнaтa oт пpeгoвopитe.

Един от бумеранговите лозунги на комунизма беше “ Два свята, единият е излишен”. Вярно, единият се оказа излишен, но мутациите му мучат издайнически и в днешно време. Защото идеологията на антиглобализма, която се опитва да запълни опразнената ниша на комунистическия интернационализъм, народи чудати вариации на провалилата се “световна революция срещу капитализма”, създавайки в собствените си среди всякакви полуфабрикаНти.

А “ужасите на глобализма” продължават да ни заливат.

От година-две вече пътуваме със самолети из Европа ( скоро и в други континенти) на цени, сравними и по-ниски от билетите за междуградски пътувания в малка България.

От 15 юни ни “удари ни  по джоба” ( а атниглобалистите през устата) и напредъкът в отпадането на роуминга в ЕС.

Сега сме на път да бъдем подложени на поевтиняване на японските коли ( и без което миналата година в България има ръст на продажбите на нови автомобили от 15 на сто).

Животът става все по-тежък ( за проповедниците на спирачките и застоя, чрез който се надяват да оборят факта, че земята все пак се върти).

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване