Импотентността на АЕЦ "Козлодуй" остава проблем

http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/07/04/impotentnostta-na-aec-quot-kozlodui-quot-ostava-problem.1555298

Снощи в "АЕЦ "Козлодуй" е в паника заради ... импотентност" ви показах и разказах за неадекватните действия на ядрената мафия, котаго е притисната от неприятни за нея обстоятелства. Днешната новина от лагера и потвърж...

Uber е транспортна услуга

http://feedproxy.google.com/~r/DeLibertateIurisDigitalis/~3/27hx__6aN3Y/

Генералният адвокат Шпунар може да е прекрасен специалист по международно частно право, но в дигиталната среда се губи като Алиса в страната на чудесата.

Нют и Дъмбълдор се съюзяват в продължението на „Фантастични животни и къде да ги намерим“

http://azcheta.com/nyut-i-dambaldor-se-sayuzyavat-v-prodalzhenieto-na-fantastichni-zhivotni-i-kade-da-gi-namerim/

Хареса ли ви екранизацията на „Фантастични животни и къде да ги намерим“? Е, вече е време да си поговорим и за продължение! В първия филм от поредицата видяхме как Гелърт Гриндълуолд, чиято роля се играе от Джони Деп, дебнейки наоколо, дегизиран като Пърсивал Грейвс, беше задържан от Магическия конгрес за управление и сигурност на Америка....

Петимата модерни Шекспировци, чиито завети ще живеят вечно

http://azcheta.com/petimata-moderni-shekspirovtsi-chiito-zaveti-shte-zhiveyat-vechno/

Новият сериал по TNT Channel „Уил“ споделя неразказаната история на младия Уилиям Шекспир с модерен, измислен сюжет. Шоуто пренася на екран литературния титан на фона на модерна музика, завладяващи обрати в сюжета и интригуваща динамика на героите. За да подгрее за сериала, онлайн изданието Vulture представя няколко влиятелни гласа, които вече са се издигнали до гореща...

Ocean Craft

http://krokotak.com/2017/07/ocean-craft/

watch video: how to make: printable template:  see more:

Снесен от двуглавия орел, президентът Радев се очертава като “обединител” , но на куково лято

http://ivo.bg/2017/07/04/%d1%81%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bd-%d0%be%d1%82-%d0%b4%d0%b2%d1%83%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%8f-%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bb-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d1%82/

Ако перефразим Бисмарк, според когото най-добрият начин да излъжеш хората е като им кажеш истината, у нас ситуацията на върха на политиката може да се определи така “ най-добрият начин да потвърдиш истината е като я отречеш”.

Колкото повече Бойко Борисов и Цеветан Цветанов отричат, че изпълняват стария номер с разделението на ролите в играта на доброто и лошото ченге, толкова повече става ясно, че правят точно това.

Колкото повече някои шефове на институции отричат, че водят междуинституционална война, толкова по-трудно им става да замаскират този факт.

Колкото повече участниците в това надлъгване отричат, че има нещо лично в битките между тях, толко по-малко някой им вярва. И така постигат ефекта на максимата, спомента по-горе: отричайки истината, те все повече я потвърждават. Настоятелното отрицание води до все по-силното убеждение на публиката, че я мамят, защото се вижда, че отричащите правят точно онова, което отказват да признаят за факт.

Да вземем Румен Радев. Той цял живот е тренирал аполитичност в качеството си на военен. В това качество беше изваден от казармения инкубатор, за да спечели мигом големи симпатии сред всякакви отвратени от политиката избиратели- освен онези, силно мотивираните от предизборните му поклони му към Путин чрез ясно изразената му антизападна позиция по въпроса за санкциите, предизвикани от руската агресия в Украйна. Вместо обаче да потвърди завованото си реноме на “неполитик”, той все повече повежда партизанската битка на върха на ляворусофилската вълна, по която сърфира от самото начало.

След като вчера доброволно ( кой ли би могъл да го насили – не и менторката му Нинова, не и по този въпрос) участва в т.н. помирителна среща с Бойко Борисов, днес същият Румен Радев изригна срещу заместника му Цветанов. Призован като свидетел по делото срещу бившия си началник Николай Ненчев, той нападна фронтално не само него с изстрели от словестния запас на военен от запаса, но и се нахвърли на Цветан Цветанов, потвърждавайки косвено тезата за разделението на ролите между него и доброто ченге Борисов. С единия се ръкува помирително, но буквално часове по-късно вбива клин между него и лошото ченге Цветанов.

Пътьом, при това не за  първи път, президентът отправи квалификации спрямо Народното събрание като място, което произвежда единствено скандали.

Понеже Румен Радев явно не може да напусне омагьосания свят на военния начин на мислене и си служи с образите на войната ( “катастрофа”, “приземяване”  ,“ слагане на трупчета”), ще бъде интересно да проследим във времето как ще му се отрази амортизацията в режим на все по-остър политически сблъсък без резервна писта за кацане.  Не дава вид да е готов да капитулира като катапултира, но без място за кацане е обречен на принудата да навлезе в турболентната спирала на политическото противопстовяне, при което по-скоро ще се превърне в мишена, принудена да бяга, за да се опита да оцелее.

Може за някои зрители на земята този пилотаж да изглежда висш, но всъщност е форма на пропадане в рамките на асиметричната война, в която Румен Радев сам се въвлича. Беше снесен от руския двуглав орел в кукувичето гнездо на “неполитиката”, но когато го напусна и размаха президенските си крила се видя какъв е истинският  му произход . Ще видим “обединител” в негово лице, но на куково лято.

Share on Facebook

Ивинела Самуилова: Съвременният човек е изгубил своите главни опори

http://azcheta.com/ivinela-samuilova-savremenniyat-chovek-e-izgubil-svoite-glavni-opori/

Ивинела Самуилова е родена през 1971 г. в Севлиево. Завършва езикова гимназия с испански и английски, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Автор е на някои от най-продаваните книги от български автор през последните години, сред които „Къде отиваш, пътнико?„, „Гатанки от небето” и спечелилата националния конкурс “Моята любима книга” за 2016 г....

Мат Ридли: Геномът

http://smiling.webreality.org/blog/?p=8442

FullSizeRender

Геномът – автобиография на един биологичен вид в 23 глави на Мат Ридли е издадена от Сиела преди доста години, а е писана 1999-та. Въпреки това книгата е фантастично пътуване, поднесено с добра доза чувство за хумор и многоплатова информация из човешките гени. И не само човешките.

Дори да сте с не добри спомени от часовете по биология в училище, да сте забравили всичко, научено в класната стая, учителката ви по биология да ви е стресирала или отегчила, да се страхувате от тежка наука и досадни теории – тази книга няма да ви уплаши, напротив ще ви прилъсти.

Защо 23 глави ли – всяка глава е посветена на една от нашите 23 хромозоми.

Забавна, оптимистична, лека за четене е поднесена сложната иначе ДНК теория. Мат Ридли привнася една свежест и дори по-философските концепции ги поднася с приятна гарнитура от любопитни факти, биографични детайли за учените и обяснение на контекста на всяко откритие или ситуация в света на гените.

Корицата на българското издание не ми допада много, затова споделям една от чуждите такива.

 

Genome_(Ridley)_cover

Силно препоръчвам за любопитните.

 

 

SpaceX отново отложи стартът на РН Фалкон-9 със спътник за връзка на Интелсат

http://www.spacenewsbg.com/news/04/July/2017/4786

Стартът на РН Фалкон-9 на компанията SpaceX с телекомуникационният спътник Интелсат 35е отново бе отменен малко преди старта по технически причини, по информация от SpaceX .

Сондата Juno ще направи снимки на Голямото червено петно на Юпитер

http://www.spacenewsbg.com/news/04/July/2017/4785

Космическата сонда Juno след около седмица ще направи най-подробните досега снимки на Голямото червено петно на Юпитер - най-големият атмосферен вихър в Слънчевата система.

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване