07/13/17 08:54
(http://ivo.bg/)

В Москва кихнаха недоволно от Тръмп и тръмпистите тук направо умряха от настинка

Американският президент Доналд Тръмп развесели отново хората, способни да се забавляват с неговото перчене. http://www.faktor.bg/bg/articles/tramp-putin-nenavizhda-tova-koeto-pravya

Обяснителният режим по отношение на обвиненията срещу него за връзки и зависимости с Русия преди да бъде избран за президент е повече от издайнически. Никакво разследване до момента не говори толкова контрастно за гузната му съвест по темата от факта, че се чувства длъжен да изброява заслугите си в противопоставянто на Путин.

Забавното за нас е, ако можем изобщо да си позволим да се забляваме в случая, е че в това отношение Тръмп е направо втори Бойко Борисов. Той също периодично започва да обяснява, че бил спрял АЕЦ “Белене” и още два руски енергийни проекта като доказателство, че раболепието му пред Путин било измислица. Както може би е излислица, че през декември 2014 г. Лавров му зашлеви дистанционно шамар с посланието, че трябва да се срамува заради спирането на “Южен поток” ( от страна на Путин), на което Борисов отвърна с другата буза и с покана за нов шамар по всяко време на денонощието, казвайки за благодарност, че Лавров бил най-големият дипломат в света?

Разликата между Тръмп и Борисов, освен в мащаба на несравнимите по теротория, икономика, население  и пр. показатели държави, оглавявани от тях, е предимно в съпртивителните сили на двете общества. В САЩ има мощна вълна на недоволство от лидера, попаднал в зависимост от Русия и кипи бурна дейност по неговото изобличаване по този показател. У нас обаче парадът се командва от проникналата навсякъде московска пета колона. Ето защо на Борисов много по-малко му се налага да се оправдава, макар да е далеч по-навързан с тайни причини да води политика “ дайте да не дразним Путин”, отколкото вероятно е Тръмп.

Апропо, българските тръпмисти нещо съвсем се умълчаха. Ако ви прави впечатление, това е свързано не със споменатата по-горе вълна от вътрешна съпротива срещу управлението на Тръмп в САЩ, а с напъните му да се доказава като борец срещу руската намеса в Америка. В Москва се спихна балонът на възторга от победата на американския милиардер и в България тутакси се случи същото.

То бива , бива след московското кихане някои тук да настиват, но чак пък да легнат да мрат…Явно заболяването от рашизоидност е много тежко, направо смъртоносно за заразените.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване