08/23/17 11:09
(http://ivo.bg/)

Смяна на кормчиите в заседналата в плитчините лодка на БНТ

Имаме нов генерален директор на БНТ. СЕМ избра Константин Каменаров – противно на очакванията, че ще “тупка топката” в полза ново продължаване на мандата на Вяра Анкова поради патова ситуация в гласуването. Противно и на надеждите на няколко политически всеядни кандидати, готови да стават началници навсякъде, където не им попречат да се издигнат.

Въздържах се да посочвам “ свой фаворит” между кандидтите да оглавят БНТ с ясната мисъл, че моята позиция, ако има някакво значение, само би послужила за обратното: да се припише някому близост до моите разбирания за политиката, с която се занимавам като политически коментатор без да се  крия зад удобната маска на безпристрастността. Отказал съм присъединяване дори към някои споделяни като идея и философия обществени инициативи по същата причина. Ако мога да съм полезен с нещо, то нека да бъде всекидневнта ми дейност по защитаване на лични позиции. Дали те имат обществено значима стойност не е моя работа да преценявам и ( почти) не ме интересува.

Ще кажа само в същия дух от личната си кментаторска камбанария, че за моя милост ( като потенцален коментатор в БНТ) положението не може да стане по-лошо при избора на когото и да било от желаещите да управляват тази телевизия. Там съм и без това практически забранен от май 2015 г.. “По-забранен” не мога да стана, а и забраната ( този път изцяло) не ме интересува- освен като знак за това що за “независимост” изповядват онези, които взимат подобни мракобесни решения в медията, хвалена редовно  като “най-обективната” от разни политици, анализатори и прочее ласкатели сред постоянните гости на БНТ.

Не очаквам голяма промяна в каквото и да било отношение в дейността на БНТ, щом при изслушването на кандидатите надделяха съображения от рода на “спокойствието” на работещите там. Доктрината “да не клатим лодката” никога не е водила до друго, освен до застой. В днешния бясно препускащ свят това означава продължващо изоставане от конкуренцията в бурното медийно море, пълно с все повече алтернативи на закотвеното спокойствие в пристанището, където водещо правило е оцеляването на гребците покрай познатите брегове, далеч от предизвикателството на откривателството.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване