09/02/17 08:24
(http://ivo.bg/)

Вилата на Путин : прилики и разлики с руския анклав “Камчия” у нас

Опозиционният руски телевизионен канал “Дожд” оповести преди седмица данни за това как един руски остров край границата с Финландия е превърнат в строго секретна почивна база на президента Путин. Веднага след това разследващият блогър Алексей Навални добави и кадри, заснети с дрон, на които се вижда секретният лукзозен обект на остров Лодачни ( Лодочный), т.е. нещо като Лодкарски ( чието название българските сайтове, дръзнали да цитират случая така и не успяха да “разшифроват”, наричайки го ту Лудачной, ту Ладочни). https://www.youtube.com/watch?v=MrIsXKdjZdo

Разкритието, разбира се, не е по вкуса на “водещите” българските медии, за които то няма как да се превърне във водеща новина. Случаят обаче е толкова типичен, че си заслужава аналогията с България в едно отношение ( поне): и в България имаме граничен анклав, в който голям участък земя е с променен статут за целите на застрояването с руски държавни пари.

В случая с вилата на Путин местните слуги са превърнали едно културно-исторческо наследство край Виборг и намиращата се на него вековна вила ( обявена за културно-историческка ценност) в място за почивка на самодържеца. В България слугите на Москва превърнаха природния резерват “Камчия” край местността Лонгоз с нейната уникална и защитена от закона природа в строителна площадка, на която изникна огромен руски анклав под претекст, че ще служи на московските деца. Нарекоха го СОК ( Санаторно оздравителен комплекс).

Между двата случая на заграбване на държавна земя, неподлежаща на застрояване по законите на самата държава, но превърната в такава с участието на слугите, мобилизирани по веригата на централната, местната и съдебната власти, има и някои различия.

В Русия на самодържеца му слугуват руските слуги. В България нещо подобно извърши българският обслужващ персонал на мафиота Лужков, признат за такъв от самия Путин, който го изхвърли от московския кметски пост буквално дни след официалното откриване на СОК в “Камчия” , състояло се на 9 септември 2009 с дейното участие на новопомазания български премиер Борисов.

Освен това гигантоманският руски СОК ( за чиито мащаби отвън и отвътре , драги читатели, едва ли подозирате, ако не сте сред посветените в неговите потайности), също се радва на специални охранителни мерки, но не чак такива, както вилата на Путин на остров Лодачни. Поради което обещавам в близките дни да ви запозная с някои характеристики на практически пустеещия през по-голямата част от годината луксозен комплекс – неповторим на територията на България със своите зали, стадион, ледена пързалка, олимпийски басейн, космически тренажор, амфитеатър за 2000 души с водоскоци за фон и т.н., построен уж за рехабилитация на московски дечица, но превърнат в крепост на руското проникване в България, за което щедро, с имперски размах, са пръснати стотици милиони евро.

Но най-голямата “особеност” на случая край река Камчия обаче е огледалният контраст, който се наблюдава в граничните райони на Русия спрямо селищата в близката Финландия или Литва. Откъм руската част цари мизерия, докато при съседите отсреща може да се види отлична пътна инфраструктура, красиви къщи и грижливо поддържана природа.https://kafeneto.wordpress.com/2017/09/02/защо-руското-село-е-символ-на-разруха-а/

У нас е обратното: в руския анклав царува луксът и гигантоманията, докато в практически унищожената край него българска част от бившия туристически комплекс гледката е потресаващо мизерна.

НА СНИМКАТА: Вхъдът на оцелялата от руската мафиотска инвазия част от българския туристически комплекс “Рай”. Отвъд него е истински ад от разруха и мизерия. IMG_7230

Очаквайте подробности със съответната илюстрация…

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване