09/04/17 08:01
(http://ivo.bg/)

Приказка за стълбата ( на корупцията) : те ги пускат, ние не ги хващаме мигрантите

НА СНИМКАТА: Съоръжение за преодоляване на “Великата българска стена”imagesС прости стълби, поставяни от двете страни на “Великата българска стена “ по границата с Турция, трафикантите и техните клиенти щурмуват и преодоляват елементарно шумно рекламираното съоръжение, което е предмет на голяма гордост на нашите власти пред собствените граждани и пред чужденците. Това научаваме от…БиБиСи. Ако не беше толкова просто като финт ( за който никой от ангажираните строители на Великата българска стена не се е досетил) можеше да се направи аналогия с френската непреодолима линия “Мажино” по границата с Германия, която обаче германците “просто” заобикалят и нападат Франция през Белгия  през лятото на 1940-та година.

Ама и турските колеги си ги бива, а. Явно и те ги пускат мигрантите, за да не ги хванем у нас.

Ако сте забравили, нека да помогна: репликата “ние ги хващаме, те ги пускат”, която новоназначеният главен секретар на МВР Бойко Борисов изрича ( без да си признава, че цитира героя на Силвестър Сталоуон в американския екшън “Кобра”), датира от 2002 г. https://www.blitz.bg/goreshtite-novini/bobi-belyata-edin-ot-bombadzhiite-zaradi-koito-boyko-kaza-quotnie-gi-khvashchame-te-gi-puskatquot_news322114.html

Имаме повод да си припомним това плагиатство на Борисов.

Във връзка с информацията на БиБиСи, че български корупционери на държавна служба помагат на негални мигранти да минават границата с помощта на стълби, трябва да актуализираме изтърканата фраза по отношение на турско-българската дружба в трафикантския бизнес.

“Те ги пускат, ние не ги хващаме”.

Милите ли, че това е възможно да се случва без по веригата да се предават съответните подкупи?

Тъжно-смешна добавка към “разкритието” е фактът, че българите научават от чуждата медия подобни новини, известни сигурно и на местните козари по границата с Турция. Което силно напомня на времето на т.н. соц. Добре известни на всички безобразия в страната минаваха за държавна тайна и трябваше човек да си настрои на вълните на Лондон радиото, за да чуе потвърждение на онова, което е видял и чул сам.

Остава сега от най-високо място в държавата да ни кажат, че от БиБиСи не ни желаят доброто с разпространяването на подобни новини ( в края на краищата имаме управляваща коалиция, сглобена от парламентарно мнозинство, формирано след истеричната пропаганда по въпроса за очакваните ужаси, свързани с уж прииждащите милиони мигранти). Точно това направи през март 2008 г. президентът Първанов във връзка с филма на БиБиСи за трагедията с децата в Могилино, който той нарече “антибългарска пропаганда” защото не бил направен с любов към България.http://www.mediapool.bg/parvanov-filmat-na-bbs-za-mogilino-e-chast-ot-antibalgarska-kampaniya-news136932.html

Все пак имаме и добра новина ( по стандартите на Първанов и неговия авер Борисов): българските медии обичат България! Някои ( предимно в интернет) си позволяват да критикуват официалната политика в борбата с несъществуващия бежански наплив, но чак пък да разкриват как с обикновени стълби се прескача любимият пропаганден бонус на Борисов и компания- това е табу, към което се отнасят с разбиране. Някак си не е патриотично да се говори и пише как милиони евро бяха похарчени срещу митичната бежанска вълна, която отгоре на всичко прелива когато си пожелае въпреки  отличното постижение на българското усилие като гранична държава в ЕС, която се бие в епилираните гърди ( да, косматата гръд на Бой Ганьо е демоде, но не и манталитета му да се хвали пред европейците “болгар, болгар”)  как се е превърнала във вълнолом срещу мигрантите.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване