12/18/17 10:35
(http://ivo.bg/)

Няма с(к)андал за босите през просото в демократичната ни нива

Седнал да се възмущава колегата Иван Бакалов в e-vestnik, че назначаването на Емил Кошлуков за програмен директор на БНТ е скандал, на който никой не реагира.

http://e-vestnik.bg/27353/koshlukov-za-programen-direktor-na-bnt-e-skandal-nikoy-ne-reagira/

Пак ще използвам виц, за да илюстрирам защо Иван Бакалов не е прав да очаква скандал за нещо, което в страната на овластения скандал няма как да блесне на фона на скандалния ни премиер-слънце, засенчваш всички по-дребни , макар и пулсиращи със собствена светлина скандалчета.

Това е случай като онзи, при който Вуте отказал да изпълни съпружеските си задължения и казал на Пена, че повече не може, а тя възкликнала :” Айде сега, цяло село може, само ти не можеш”!

Тъй че, Иване, ти си изключението и ще рече – скандален си, че се дърпаш нещо. Защото у нас цяло село си трае, а само ти се правиш на “интересен”, като му обръщаш внимание. А покрай теб и аз – защото обръщам внимание, че му обръщаш внимание.

Какво чудно има в това тук да стане “както миналия” път ( това е друг виц, но да не прекалявам, защото не е смешно)?

Ще дам отново един от емблематичните примери само в рамките на третия мандат на Борисов, който назначи за управител на област София скандалджията от “Атака” Илиян Тодоров. Да ставаше дума за пост в парламента- ще рече човек, това е волята на ( частица от) народа. Благодарение на тази частица самият Сидеров се пъчи като парламентарен шеф и важен фактор. Обаче Тодоров е избор единствено и само на премиера-слънце и никой не го пита за какви заслуги награждава това лице с висок държавен пост – при това без да е вършил подобна работа никога преди това.

Освен това, ако ще сравняваме двата казуса, Кошлуков е заслужил повишение със старанието си да хвали Борисов и това е в реда на нещата у нас и в нашата журналистика про-конкретно. Докато Тодоров е кост в гърлото на Борисов поне по “европейска линия”, но трябва да е била много важна кост, за да я (пре)глътне- т.е. казусът с него е далеч по-скандален поради необяснимото желание на премиера-слънце да си вкара таралеж (знаеш къде).

Вече съм използвал в заглавие по друг повод играта на думи, но пак ще кажа: тук да те замерят със с(к)андал отдавна не е новина, свързана с босите, които ходят през просото на демократичната ни нива. Карат си направо и не им пука, че газят лука. От сгазения лук най-много да му се доплаче на “лаещия” край кервана на премиера-слънце, който продължава царствено напред.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване