01/21/18 20:39
(http://ivo.bg/)

Комисарят Кошлуков и другарят му Рашидов, “културни” емблеми на управленската простотия

Ще се повторя, но според наблюденията на един известен български политолог моя милост не харесва Бойко Борисов по “културни причини”.

Точно “културният ресор” в рамките на управлението на тази кръстоска между Бай Ганьо, Тодор Живков и Кимон Георгиев ( три в едно: събирателен образ на първичния, но витален и болезнено амбициозен властник, минаващ през “трупове” в името на три мандата като премиер)  е най-издайническото родилно петно на пагона на неговата власт. Тя е белязана от обратното на културата на принципа “ и аз съм прост и вие сте прости”, както знаем.

Още в първия си мандат Борисов се обзаведе с “брошката” Вежди Рашидов на своя мундир с намека, че си има (български) турчин под ръка за доказателство, че е европейски търпим към различните, но е в същото време и срещу непоносимия за голямото мнозинство български избиратели Ахмед Доган, скаран с Рашидов.

Иначе казано, Рашидов беше замислен като бонус за пред европейците ( които държат да видят толерантност към малцинствата) и към мнозинството българи. Но това второ “културно” аз на Борисов се превърна в емблема на простотията им. За Борисов трайно се залепи “културен” министър, който псува на майка в кулоарите на парламента, обвинява българите, които не са заминали в чужбина, че не стават за “чеп за зеле” , лъже, че от Лувъра му поискали да ги дари със свои произведения на изкуството – и прочее простотии бръщолеви като дясна, “културна” ръка на Борисов, вилнееща публично над бащино ни огнище, както и депесар не е вилнял. С ентусиазираното съучастие на изпростелите медии…

618x346

Рашидов, да припомня, заплашваше да съди водещия на “Деня започва с култура” Георги Ангелов за волнодумство по негов адрес, а сега другарчето му Кошлуков е изпратен да приведе партиийно-правителствената присъда по административен път, но вече не срещу отделен журналист, а срещу цялото предаване.

Продължение на тази поредица  “културни” действия на властта в днешно време стана назначаването на Емил Кошлуков в БНТ като програмен директор, който веднага пожела да си покаже рогата, заради което е нает да “води стадото” без значение, че е сложил рога на е дна партия по време на прехода си през тучните поля на демокрацията – от СДС и НДСВ, през “Новото време”, до “България без цензура” ( ако съм пропуснял някоя захвърлена от него партийна любов, преди да пристане в пристанището на ГЕРБ, всеки може да ме надгради в трудната задача да бъдат изброени разводите му).

Самоназначи се самонадценяващо се също и като водещ на предаване на гърба на чужда популярност. Не защото е прост, а защото се има за сложен ( сложен е от властта, което е прозрачно за всеки, дори и да е прост). И защото, като продуцент на овластената простотия в ТВ 7 на побратима му Бареков и в ТВ Алфа ( на подобието му Сидеров) смята, че разбира от култура повече от онези, които са я подкрепили професионално от екрана във времената на войстващото безкултурие на покровителите му.

Но и това му е малко на комисионера – комисар, изпратен да надзирава властовия интерес. Човекът ( на Бойко) реши да се разправи с  най-омразното нещо на Борисов , Рашидов и копаня..пардон, компания: културната програма на БНТ, някакъв нетърпим за управниците остров на смислеността сред дефилиращата простотия. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/01/21/3116002_sreshtu_bezprosvetnoto_nahalstvo_na_koshlukov_-/?ref=home_main_news

За да бъде изпратен като комисар в БНТ Кошлуков отговаря на изискванията: да е доказал не просто лоялноста си към към тази власт, но и да има биография на борец срещу предишната. Ако някой му се изрепчи, Кошлуков винаги може да се оплаче, че е пострадал от предишната власт и не приема някакви си ( комунисти, посткомунисти, либералните им подобия и т.н.) да му търсят сметка – почти като в случая с откритието на Борисов, че дядо му е жертва на комунизма.

Денят, който започва с култура, се познава от сутринта. Но ще има и залез на войнстващата простотия, Let it bee.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване