01/21/18 10:12
(http://ivo.bg/)

Меркел беше тук- къде се скриха ласкателите на Борисов, които я давеха в плюнките си?

Канцлерът на Германия Ангела Меркел навести България. Какъвто и да е резултатът от това, самият факт, че беше тук, е достатъчно значим.

Тя  се срещна за енти път с винаги готовия за среща с нея нашенски премиер Борисов, който беше видимо довол да е домакин на най-влиятелната жена в света. Къде обаче бяха критиците- яростните критици на Меркел в България?

Да си припомним как антуражът на Борисов, абониран за телевизионни коментари, се отнасяше към Меркел през последните няколко години.

Да започнем от Андрей Райчев ( с извинение, защото с него започваме и свършваме деня си – в случай, че гледаме български телевизии). Ето едно негово знаменито по своя цинизъм мнение как да се оправим с митрантите в противовес на политиката на “импотентната”  “баба Меркел” по въпроса за мигрантите.

“Мигрантите ще спрат да идват, когато стане лошо за тях. Това, което те чуват за Европа е, че тук има безплатна храна и голи жени. А трябва да чуват, че тук бият и няма ядене”. Райчев изтъкна, че докато ние сме привлекателна дестинация, мигрантите ще продължават да идват.

“Импотентното ръководство на Европа чисто и просто продължава да се забавлява”, коментира той, като допълни, че кризата с бежанците ще свърши, когато това ръководство си замине.https://sport.burgas24.bg/623150.html

Райчев и неговият брат-близнак по коментаторска линия ( и в бизнеса, май) Кънчо Стойчев кълнеха като бабички Ангела Меркел и през лятото на 2015 г. й предричаха не повече от половин година власт, слд което щяла да бъде пометена. Райчев анимираше с ръкомахания и мимики от телевизионните екран отвращението си от гадните по своята толерантност европейци ( преди всичко германци, повлияни от “баба” им Меркел), как се лигавели , гушкайки емигрантски дечица.

Георги Марков, друг апологет на Борисов , но от “чисто десни” позиции, в интервю за “24 часа” от 30 юни нарича Меркел “ислямизатора на Европа”, определяйки същевременно Доналд Туск и Юнкер като “една сюрия бюрократи “ от Брюксел.

А ето и още един обвинител, който направо вменяваше на Меркел вина за атентатите:

“Нека сега Баба ви Меркел поеме отговорност за атентатите. Приемайте нови и нови бежанци…

София, България , 22 Март 2016

Скърбим за жертвите! Особено за децата – деца никога не бива да умират, не бива да плащат за идиотските ни грешки.    Отидоха си невинни, обикновени хорица. Охранените еврочиновници ги пази армията – тя вече е блокирала сградата на Европейския съюз.  Хайде сега приемайте нови и нови бежанци. Не затваряйте Шенген, говорете за толерантност, за “варианти”, интеграция…  Нека Баба ви Меркел поеме отговорност за атентатите.  Нека грантовият ви псевдолиберален свят обясни на почернените семейства: ЗАЩО?!

Недялко НЕДЯЛКОВ, ПИК

Blitz.bg: https://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/neka-sega-baba-vi-merkel-poeme-otgovornost-za-atentatite-priemayte-novi-i-novi-bezhantsi_news400773.html

Не изоставаше в тази надпревара по демонизиране на Меркел и математикът Михаил Константинов. Също както споменатите по-горе светила на всезнанието – абониран за всякави телевизионни публицистични предавания в качеството на набеден капацитет по вътрешна и международна политика ( т.е. всякаква), без да е публицист или политически коментатор, професорът плашеше през януари 2016 г. аудиториите на “големите телевизии” у нас с пророкуване за 10 милиона мигранти, които можели да залеят Европа. Знаел го от доклад на германското разузнаване. За провала на своя политически кумир Борисов с рокадите на Бокова и Георгиева в обречената на неуспех игра с болгарската кандидатура за Генерален секретар на ООН Константинов обвини…Меркел. Бил разочарован от нея, която ни била подлъгала ( да сменяме незаменимата Бокова с Георгиева, според него).

Но това “разочарование” на професора е нищо в сравнение с убеждението му, че Германия ( на Меркел) ” за трети път се опитва да съсипе Европа. В опит да заличи предишните си два опита от миналия век, сега прави трети.” https://clubz.bg/36349-andrej_rajchev_tezi_balyci_liberalcheta_prodyljavat_da_se_zabavlqvat_sys_svoite_gluposti

“Разочарованите” от Меркел борци срещу мъждукащите остатъци от либералност и толерантност в България я нападаха вкупом в тон с руката пропаганда, след като канцлера зае ( неочаквано за Путин) твърда позиция срещу руската агресия срещу Украйна. Но не по-малко показателно за общото между тях е и обстоятелството, че те до един са ласкатели на Борисов- същият, който се ласкае на свой ред от демонстраците си на близост с нея.

Ако всички тези борци срещу либералното ( и конкретно срещу “лебералчетата”, по Райчев) у нас имаха достойнство, щяха да използват възможността да заявят позициите си и по време на посещението на Меркел.  Моя скромна милост и още шепа хора, които публично заставаме с физиономиите си срещу политиката на Путин, го посрещнахме на “Орлов мост” в центъра на София с протест и съответни плакати на 13 ноември 2010 г.

Unknown

 

Бяхме по-малко на брой от мобилизираните срещу нас полицаи. Но стояхме там, за да покажем, че ни има и не си сменяме мнението от страх или в угода на политиката “да не дразним Путин”.

Ето защо имам правото да попитам: къде се скриха ласкателите на Борисов, които се опитваха да удавят Меркел капка слюнка толкова дълго и упорито?

А още “по-интересно” е, че ги няма не само на “Орлов мост”, но и в тв каналите, където се държаха толкова войнствено и плакатно по темата за Меркел и необходимостта тя бъде “пометена”.

Любезните телевизионни домакини много внимават да не навредят чрез присъствието на такива любимци на Борисов на гостоприемството му. Виж, като си замине Меркел, може пак да я “почнат” – нищо че жив мигрант не се появява тук под микроскопа на тяхната мизантропия, че да захрани плюнкоотделянето им срещу “терористите, изнасилвачите” и прочее заподозрени, че напират от мързел и лошотия да живеят на наш гръб.

Сюжетът с тишината в телевизионните говорилни ми напомня на онова време, когато преди футболен мач в махалата милицията прибираше превантивно някои буйни запалянковци, за да не й създават проблеми по стадионите в София ( а вероятно и в други градове). Разликата днес е в това, че самите буйстващи пропагандатори също не искат да създават проблеми на ръководството и лично на Първия в държавата.

Свидетели сме на един пропагандно-политически “симбиоз” ( по Станишев, който говореше с обвинителен патос с руски акцент в българския парламент за сливането на престъпността с властта у нас).

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване