01/22/18 07:57
(http://ivo.bg/)

Борисов пак раздава милиони по телефона – този път в името на дружбата с “Атака”

Една пукнатина в дружбата между Борисов и Сидеров, който го заплаши , че не знаел как ще гласува на вота срещу правителството в парламента зарази спор около собствеността на застрашената от пробив подпорна стена на язовир “Бели искър” ( разположен териториално в Област София, поверена от самия Борисов на атакиста Илиян Тодоров), е била замазана по обичайния за автократичната ни държава начин: Борисов се обадил снощи на Тодоров и обещал пари за ремонта, похвали се по Нова тв Тодоров тази сутрин.

https://www.actualno.com/politics/borisov-obeshtal-pari-za-remont-na-jazovir-i-ataka-veche-njama-pretencii-news_655531.html

Да оставим на специалистите по търговия с влияние и бягство от отговорност да си изясняват отношенията- това те го могат по-добре от нас, простосмъртните, чийто живот е в техните ръце. За нас остава единствено мъждукащото право на критика ( което Тодоров се опитва да ми оспори в съда с тъжба за 60 000 лева – пак става дума за пари, но намеса на вожда не се очаква, защото и той ще бъде щастлив неговото протеже от “Атака” да припечели от такова дело и да запуши, ако може, още една уста и една пробойна във властовата кръгова отбрана срещу свободното слово).

Интересно ми е с какво ще на(д)гради Борисов своето протеже във властта Илиян Тодоров този път в случай, че успее да постигне успех с осъдителна присъда срещу един от своите дългогодишни критици ( определян пак в ефира на “Нова телевизия” от самия Борисов като “идиот”)?

Питам, защото има прецедент: Тодоров беше активен участник в хулиганската проява на Сидеров с нахлуването в театралната академия в центъра на София, за което Сидеров беше осъден, а Тодоров беше награден с висок държавен пост от премиера.

4c_v03l07

 

 

Нищо чудно за нови успехи от подобен род да получи бойно оръжие от МВР, чиито служители се направиха, че не били разпознали онзи, който на ул. “Раковски” удари в лицето Сидеров ( след което последва период на смирение в поведението на прекаляващия с ексцесиите си, вреден вече в това амплоа за Кремъл вожд на “Атака”) пред десетки свидетели, повече от които униформени. На Тодоров ще му отива такава награда като част от антуража на вожда си, който се разхождаше в столицата с пистолет и плашеше с граждански арести протестиращи срещу властта граждани през лятото на 2013 г.

Обърнете внимане върху милата, “ипровизирана” картинка само: снощи премиерът направил щедрия си жест ( за който няма следа в някакво правителствено решение или поне в правителствения сайт), а рано тази сутрин “губернаторът” ( като го наричат от “Атака” по руски маниер) Тодоров вече цъфти с новината по един от най-гледаните тв канали. “Супер координация”, “кризисен пиар” или “чиста случайност”?

Не , това е  обикновен рашизъм. Така действат автократите и тяхната машина за контрол над похитената от тях държава.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване