03/01/18 14:44
(http://ivo.bg/)

Руската пара тегли локомотива ни към миналото ни на Изток

 

siderov_1_

 

Ако случайно страдах от мания за значимост, щях да си помисля, че вождът на “Атака” Сидеров чете статиите ми ( както неговия подчинен ортак от времето на ексцесиите им в недалечното минало Илиан Тодоров – на снимката зад Сидеров като негова сянка) и си взима бележка. Защото днес избра тъкмо БСП като обект на възмущетието си във връзка със злополучната сделка с ЧЕЗ. Критики по повод този скандал летят отвсякъде, но Сидеров направи специално, разграничаващо изявление тъкмо срещу БСП, с която от “ Атака” са си сближили позициите толкова, че изведнъж се сепнаха и взеха да се дистанцират.http://www.faktor.bg/bg/articles/siderov-vodil-sam-tazi-bitka-za-otvoyuvane-na-erp-tata-no-bsp-gi-nyamashe-nikakvi

Не, не мисля, че съм “открил” кой знае какво, когато написах, че поне по 4 актуални  водещи дори теми ( ЧЕЗ, Истанбулската конвенция, общото раздразнение от критиките срещу болшевишките изстъпления на Жаблянов), както и по винаги актуалния за тях въпрос за ексхумацията на АЕЦ “Белене” има припокриване до степен на “симбиоз” между двете партии. По – скоро откровението на Светлозар Лазаров, новоизлюпения от година и нещо близък сподвижник на Сидеров, е светнало червената лампичка в редиците на ГЕРБ и кара сега вожда да изпада в обяснителен режим, за да се доказва като като противник на БСП. Защото Лазаров без никакви заобикални заяви в телевизионно интервю, че “Атака” би управлявала с БСП при условия, които до едно и в момента БСП изпълнява ( борба с несъществуващата мигрантска вълна, война срещу измисления третополов джендър и т.н.).

Понеже напоследък “Атака”, в лицето на Илиан Тодоров – партийното острие на опитите да бъда накаран да млъкна чрез разтакаване по съдилища – се интересува извънредно много от скромната ми личност, моя милост също взе да проявява нещо като по-задълбочено “любопитство” какво се случва в самата “Атака” ( където Тодоров например, ако се съди по реакцията на гласоподавателите на партията от Кюстендилско, декларираха , че няма да гласуват за “Атака”, докато Тодоров е в партията и изпълниха заканата си на последните избори).

“„Атака” катастрофира брутално на изборите в Югозапада, хората: Докато Илиан Тодоров е в партията, няма да гласуваме, изцепи се, че 75% от артистите са хомосексуалисти! Срам и позор”, написа регионалния сайт Viaranews на 27 октомври 2015 г.  http://old.viaranews.com/2015/10/27/атака-катастрофира-брутално-на-из/

Вътрешни източници споделят, че от известно време руските траншове към центлата са спрени. Забележително беше например, че не забелязахме сидеров тази година да крета край руския посланик при поднасяне на цнетя на Монуменета на окупационната червена армия ( МОЧА). Обаче нови траншове били на път…И щ

Ще наблюдаваме май нова радикализация на окрилените и овластени остриета на групировката, която политиците и медиите в демократичния свят определят относително щадящо като “проруски”,  “крайно десни” или “ксенофобски”, но никога като “български патриоти.”

 

Въпросът не е в това какво аз и дали мога да го докажа, ако се наложи. Пита се какво правят съответните институции в България, призвани да пазят националната сигурност на страната от една държава, квалифицирана като заплаха в официалната доктрина на България през изминалата 2017 г.

Към същите институции днес подобен риторичен въпрос отправи и президентът Радев, но само във връзка с кризата около сделката с ЧЕЗ.

Същевременно Радев даде поредното си интервю за руски официоз. ”Натовският генерал”  ( в случая за него е на място определението “бивш”) брани в интервю за ТАСС не Родината, а Русия(та) от “опитите да бъде изолирана”. Което означава, че е на руска страна и срещу България, чиято позиция в НАТО и ЕС формално не се отличава от общата линия на двата съюза.

Не знам за инвестирането в сделката за ЧЕЗ ( повече от написаното в медиите), но за инвестирането в българската политика от страна на Кремъл е видно, че то продължава с пълна пара. И парата ( изберете какво ударение да сложите) не е само в свирката, а тегли локомотива ни обратно към миналото.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване