03/09/18 15:58
(http://nellyo.wordpress.com/)

Почтеността на ръководителите на обществените медии е необходима повече от всякога

На 31 януари 2018 г. Френският аудиовизуален регулаторен орган CSA реши да прекрати предсрочно мандата на президента на Radio France   Mathieu Gallet. Решението влезе в сила на 1 март.

Причината е  произнесена присъда от една година лишаване от свобода  за фаворизиране (нарушаване на равенството на кандидатите в обществените поръчки, облагодетелстване при сключване на договори)  CSA  подчертава, че е приет значителен брой законодателни актове, които регулират задълженията на обществените личности и служители, за да се осигури образцово поведение от тяхна страна.  Реформата на аудиовизуалния сектор изисква съгласувани действия между държавните органи и ръководителите на обществените медии и пълната способност на последните да осъществят ефективно предвидената реформа на функционирането и мисиите на обществените медии.

Въпреки че тече обжалване на присъдата – за решението е било важно  неспазването на задължението за почтеност. Подчертавайки, че  почтеността на ръководителите  е необходима повече от всякога, CSA   прекратява предсрочно мандата на г-н Gallet.

Публикувана на 03/09/18 15:58 https://nellyo.wordpress.com/2018/03/09/19936mathieu-gallet/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване