Добра книга за из път

https://asktisho.wordpress.com/2018/03/11/onefortheroad/

Подръпна рязко
Влакът с вагоните
Към изгряващото утро

Душата си оставих там
Назад, при глаголите
От неостаряващото утре

На изминалата нощ…

Тихомир Димитров 

 

На 7-та година от трагедията във Фукушима (видео)

http://gikotev.blog.bg/drugi/2018/03/11/na-7-ta-godina-ot-tragediiata-vyv-fukushima-video.1598304

Днес се навършват СЕДЕМ години от трагедията в АЕЦ "Фукушима". По този повод, пак днес, рано сутринта, централната руска държавна телевизия Първи Канал, излъчи премиерен документален филм, във възхвала на ядрената мафия. Целият филм, чия...

Под психологическата граница

http://gikotev.blog.bg/drugi/2018/03/11/pod-psihologicheskata-granica.1598295

За ОСМИ път през март, 22-ри от началото на февруари, 23-ти от началото на годината и НУЛА (отразено) от "българските медии, журналисти, политици и експерти" България постига най-ниска дневна борсова цена на електроенергията, на стария к...

Дядо Иван не само дойде, но направо се засели в търбуха на троянски си кон

http://ivo.bg/2018/03/11/%d0%b4%d1%8f%d0%b4%d0%be-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d0%b4%d0%be%d0%b9%d0%b4%d0%b5-%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d0%b7/

Ако информацията на лондонския “Таймс” за вероятен бойкот на страни от ЕС, САЩ, Австралия и Япония срещу световното първенство по футбол в Русия това лято заради разкрития, че зад поредното смъртоносно отровителство на британска територия стои Кремъл, веднага възниква въпросът: как ли ще реагира София, която и в момента се намира в обяснителен режим след кремълските шамари, понесени стоически и с благодарности за тяхната  възпитателна бащинска строгост.

Хипотезата си е хипотеза. Може и да не се потвърди. Но лондонският “Таймс” не е за подценяване- сигурно е, че се обсъжда вариант за западен бойкот на жадуваната от Путин супер реклама на държавата му чрез световното първенство по футбол това лято на руска територия.

В София началниците на държавата и без това не могат да се разберат кой е по-голям борец против съюзническите санкции срещу приближени на Путин поддръжници на московската агресивна политика спрямо Украйна. Участниците в това състезание не се свенят редовно да лъжат, че санкциите били много вредни за България и това била причината да мърморят между собствените си гласувания на колективните форуми на ЕС за подновяване на тези санкции.  Статистиката отдавна ги е опровергала с доказателства, че ефектът върху българската икономика е близък до статистическата грешка. Но това не пречи на овластените ни мрънкачи да продължават да мърморят.

Най – пресният пример колко гъвкави са родните русофили в търсенето на изход от унизителната ситуация, в която ги постави Путин чрез своя пратеник Гундяев, е “военната хитрост” за приглушаване на отзвука от руския скандал в София. За целта, след близо седмица мълчание от страна на унизения президент Раден, руската държавна телевизия му се притече на помощ с излъчване на интервю с него, което няма отношение към въпросния скандал. Няма как да има, защото интервюто е правено два дни по-рано в София и е илюстрация за безоблачната любвеобвилност, който струи от думите на българския президент към Русия. Ход с офицера в защита на руския цар на шахматната дъска!

Паралено и отборът на съперниците в подмазването на Москва не спи. Премиерът Борисов изигра на банкянсска контраатака срещу изпреврващия ход с офицера от другата страна на “Дондуков”. Предприе блокаж на съперника с коня и му открадна шоуто с ефектно засенчване на интервююто му, укривано цяла седмица от руската държавана телевизия. Тъкмо руснаците чувит и виждат, колко много българският президент обича Русия и се оказва, че руснаците още повече обичат България, не могат да й се наситят да я изкупуват, за което ги поощрява и обгрижва правителството на Борисов.

От Москва научихме, че българският министър на туризма Ангелкова пак е прескочила на руската столица. Там е била наградена на руски туристически форум за големи успехи в двустранното сътрудничество в туризма ( на снимката, показва голямата чиния, с която е наградена).phpocqkvu_800x*

 

 

Фактът, че руските туристи са едва на 5 място в класацията на чуждите туристи в България няма значение – важното е да се внушава, че без руски туристи сме направо обречени на глад  ( както на студ без руски газ през януари 2009 г., когато ни го спряха без предупреждение, а правителството на БСП се бореше като мишка в каца с вода да излезне сухо от водата и да оправдае руския вероломен ход с лъжи, че имало окръжно предупреждение от Москва още миналия декември, че нещо подобно може да се случи някога).

Процентите на повишение на броя на руските туристи у нас се следят от властите с трепет – всяко увеличение с процент и нещо ( какъвт е случая при актуалния отчет, направен в Москва) е повод за радостни констатации. Дружбата не стихва, развива се и крене, докладват нашенците.

Особено трябва да сме щастливи, че 400 000 хиляди руснаци имат втори дом в България. Старата новина беше потвърдена от Ангелкова от Москва – за всеки случай, ако някой още не е разбрал, че Дядо Иван не просто е дошъл, а направо се е преселил в търбуха на троянския си кон – този път без конница и танкове.

Защо никой българин не желае нито първи, нито втори нито какъвто и да било дом в необятната Русия, това си остава загадка, но само за извънземните. Останалите, колкото и да се прехласват по всичко руско, са стъпили здраво на земята и предпочитат да обичат Русия от разстояние и на инат – дори и когато бие шамари на любимия им русофилски президент, обръщайки след това и другата буза в духа на християнската традиция, представенна подобаващо в неговия кабинет на 5 март от Гундяев.

Share on Facebook

Китай планира да реализира първи старт на лекият носител 'Куайчжоу II' през 2018

http://www.spacenewsbg.com/news/11/March/2018/4954

Китай планира в рамките на тази година да проведе старт на твърдогоривната РН 'Куайчжоу II' от мобилна стартова платформа , установена на транспортно средство.

В Китай, през 2018 ще се проведе първи старт от морска платформа

http://www.spacenewsbg.com/news/11/March/2018/4953

През тази година , в Китай с използването на РН 'Чанчжен-II' ще бъдат реализирани пет старта, в ключително четири от суша и един от платформа в морето.

Магичното перо-мачете на Рулфо из дебрите на Комала

http://azcheta.com/magichnoto-pero-machete-na-rulfo-iz-debrite-na-komala/

„Всяка въздишка е като глътка живот, от която човек се лишава” Част от истински великите не пишат много. Чужда им е графоманията, последвала бързата слава. Творбите им се събират в единични томчета, които читателят изтърква от прекомерно носене, препрочитане и кътане по различни полици от живота и паметта си. По тази линия можем да свържем...

РН 'Съюз-СТ-Б' с телекомуникационни спътници на борда, стартира успешно от космодрума Куру

http://www.spacenewsbg.com/news/11/March/2018/4952

Руската РН 'Съюз-СТ-Б' с 4 телекомуникационии спътници O3b , успешно стартира от космодрума Куру във Френска Гвиана. Пряка транслация на старта бе проведена на сайта на оператора на космодрума - Arianespace.

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване