03/12/18 17:08
(http://ivo.bg/)

Навръх европредседателството сме на върха на вестникарското падение в ЕС

Навръх европредседателството ударихме още един еврорекорд: българите са шампиони в класацията по недоверие на гражданите в печатните медии.

Данните са от проучване на Евробарометър. http://clubz.bg/65294-40_ot_bylgarite_izobshto_ne_vqrvat_na_vestnici_i_sajtove

Ако не броим единствения сериозен български вестник “Стършел”, моя милост също попада в категорията на невярващите в печата. От години не съм си купувал вестник с пълното съзнание, че не желая да субсидирам душманите на свободното слово. Не че ще им накривя самодоволните усмивки…

Не така мислят обаче началниците в държавата, които се надпреварват да награждават видни вестникари, предимно главни редактори на отдавна морално ( и не само) фалирали издания у нас . Раздават им ордени, а на “най-послушните, може и по две”, както се пееше в песничката за дядо Мраз, който цял нощ не спал, за да има подаръци за послушните деца.

Шампион – орденоносец в републиката е например Славка Бозукова, ликвидатор на в. “Стандарт”, който агонизира заедно с шепата опълченци, останали в редакцията ( въпреки, че стана първият български “национален всекидневник”, който полегна официално и открито миналата година пред руските си братушки чрез “побратимяване” с  държавната руска агенция РИА “Новости” ). Бозукова ( на снимките в “симбиоз” с важни персони от политиката и медийния бизнес, приземявайки се накрая в Москва на просия) е носител на цели два ордена за медийни заслуги – двама президенти са я галили по главата ( по Бойко Борисов).7644images72209_660_370

 

 

 

И другите видни вестникари – ликвидатори не са пренебрегнати. Орденоносец до орденоносеца са несменяемите мастити главни редактори и някои от най-приближените им “остри пера” в безславно залезли издания. Девалвацията на ценностите в медийният сектор чрез превръщането на държавните отличия в дрънкулки, връчвани на “килограм” от Първанов, беше симптоматичен сигнал какво ( предстои да се) случва. Но на кого му пука- нали едни пари са усвоени, други направо присвоени, а пречкащите се в процеса на усвояването и присвояването журналисти са успешно отстранени.

Честито на победителите в поредната еврокласация, оглавена от нашенска деградация ( видно и от долната  срамнителна илюстрация)!

 

 

izdateli_nyakoga_sega

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване