03/21/18 10:55
(http://ivo.bg/)

Боже, колко Таско има на този свят, боже!

vlcsnap-2018-03-19-18h53m38s448-274721-400x0

 

Ако щете вярвайте, но и от БСП и от ГЕРБ са прави във взаимните си упреци около малкия им семеен скандал, предизвикан от злобни подмятания на червения депутат Таско Ерменков в интернет срещу САЩ и Европа, които нарече триумфално “идиоти” в еуфорията си от тоталитарно високия процент на официално обявена подкрепа за Путин в окупирания от Русия Крим.

Вярно е, че БСП не са проевропейска партия, върху което акцентира покрай това ГЕРБ. Гербаджиите ли не знаят това, при положение, че официално са се врекли в проевропейското развитие на България, но са готови да се откажат от ратификацията на една европейска конвенция по доста ориенталски причини! Досущ като БСП, по които ГЕРБ се равняват.

Също така е вярно, че ГЕРБ отдавна трябваше да са слезнали от власт, както пък се провиква самият Ерменков в парламента. Само че как да стане, когато ГЕРБ плаши избирателите с връщането на БСП във властта. В този смисъл плашилото БСП има основна заслуга ГЕРБ да получават подкрепа от българи, които гласуват с “отвращение” за ГЕРБ по подобие на онзи руски пияница от вица, който така се излекувал от алкохолизма, че вече пиел с отвращение.

За сеирджиите насред българското председателство на ЕС обаче също има добра новина в този контекст. Тя е във факта, че за първи път двата основни скачени съда в българската еднополюсна политика обсъждат своите хипотетични различия по разлома Изток-Запад ( макар ГЕРБ да не смеят чак пък да споменат името Путиново, за да не го дразнят). Този разлом е основополагащ за начина на мислене на българите днес, макар и да не е официално припознат от ничия патрийна платформа. В нито един партиен документ на нито една партия не е обозначен ясно и категорично така, че и най-заспалите мозъци у нас да се припознаят като част от обособяването на българите като прозападни и проруски отвъд партийните граници.

Досега БСП и ГЕРБ се надхитряваха в нюансите на мърмореното против съюзническите санкции срещу приближениете на Путин, за да се харесат на русофилската публика в България и на нейните кукловоди в Кремъл- но така, че да не самоизлючват от евроатлантическия хор напълно. Направо поднасяха загадката, позната от забавните рубрики на вестниците “открийте разликите”. Ето че най-сетне направиха крачка към рзграничаването по тази линия. За сиамските близнаци на Матушката – кърмилница това не е лесно ( илюстрацията е на карикатуриста Илия Бешков от книгата “Черната тетрадка”.

 

 

IMG_8357

 

 

 

 

 

 

 

 

Таско от БСП се оказа инструмент, породил помръдването от точката на бесепарско-гербаджийския консенсус, явява се нещо като Архимед, който е получил лост ( или опорна точка, както е модно да се казва) и сега повдига “земното кълбо” . Великан, който скромничи, че си пишел злобните статуси в прослава на руската агресия вечер по къси гащи. А какви ли щеше да ги навърти денем по дълги гащи?

Апропо, извинявам се на господин Ерменков, че си позволявам шега с малкото му име, но се чудя как ли гледат на него руските му другари, при положение, че на руски език  ( “таска”- както звучи фонетично руската дума тоска) означава мъка? Таско Мъката?

Йовковият Моканин, който търси по жицата бялата лястовица, също се кахъри вечер ( в Антимовския хан ), а денем дава воля воля на мъката си сред овцете: “Боже, колко мъка има на този свят, боже”!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване