05/01/18 08:44
(http://ivo.bg/)

Натовският русофил Румен Радев – хибриден двуглав орел

Кой къде е учил и доколко това е определящо за геополитическата му ориентация е фалшив ориентир за порасналия междувременно бивш студент, включително и за онези днешни фактори на върха на българската държава, които задават тона в туземната ни политика. 

Този път няма да се съсрдоточавам върху истината за милиционерския възпитаник Бойко Борисов, който успя да се наложи в политиката с антимилиционерска реторика като генералски милиционер Номер едно.  

Историята е пълна с примери за “невъзпитани” възпитаници на чужди държави, които се обръщат срещу своите възпитатели. Няма нужда да се връщаме до I в. пр.Хр. и до  обединителя на галските племена срещу Рим, бившия римски легионер Венсенжеторикс, едва не погубил самия Юлий Цезар благодарение на бойните си умения, на които го обучили в римската армия. И сред българските царе е имало бивши “възпитаници” на Византия, като Калоян, които съвсем не останали лоялни на своите бивши византийски ментори, обръщайки оръжието си срещу тях.  

Стефан Стамболов е учил в духовната семирания в Одеса, но го гонят от нея преди да се дипломира заради факта, че е български бунтар срещу султана. Просто не му позволяват да завърши, завръщайки се след провала на Априлското въстание. Остава по принуда недоучил семинарист за зла радост на русофилите, които му се подигравали до края на живата му по този повод.

Разкритието за грозната истина за руското приятелство със султана и за заслугата на Игнатиев бунтарят Стефан Стамболов да прогледне за вредата от русофилството е на руския журналист Василий Немирович- Данченко. Той свидетелства в книгата  “Година на война”, съставена по негови кореспонденции от България  в периода 1877-1878 г. , че посланик Н.Игнатиев се е държал със Стамболов в Константинопол толкова грубо, че го е отказал завинаги да се среща отново с него. 

И Ботев е учил в Одеса. Но и той се превръща в кост в ненаситното гърло на руската имперска политика по пътя към истинската българска независимост. Ботев, бивш руски “възптаник”, доста “невъзпитано” заклеймява Русия като “блудница”, пожелала да подмами българите за целите на имперската си политика. 

Сакскобургготски е учил ( и недоучил)  в американско военно училище. Но това не му попречи да се съюзи с БСП и с другата патерица на Москва в днешна България ДПС в процеса на обуздаването на предишната власт, чийто премиер Иван Костов беше набеден, че е учил в съветска авиаторска школа, но станал “предател”. Като такъв не пуснал руските авиатори през българското небе да провалят кампанията на НАТО в Косово през юни 1999 г.

В резултат на това “предателство” България стана член на НАТО само 5 години по-късно и на ЕС още три години след това през 2007 г.

Румен Радев беше успешно лансиран за президент на България с хибридното твърдение, че е натовски генерал, понеже е учил в САЩ, но същевременно не е изневерил на русофилството си. Проамерикански русофил? Има такова животно. Достойно е за хибридният герб на Русия, “заимствания” от от Византия двуглав орел с претенцията да легитимира евразийската империя като Третия Рим. 

Беше изтекла информация, че Румен Радев се е срещал, както е редно, с американски дипломати в София в качеството си на кандат за президент. Но няма данни Румен Радев да се е срещал предизборно с проамерикански неправителствени организациии. Подкрепен беше публично от Национално движение “Русофили” ( на които гостуваше на предизборен митинг по същия уважителен начин, по който и Бойко Борисов постъпи с тази организация преди изборите миналата плолет).  Срещите на политиците извън задължителната програма говорят за личния  им избор или за избора на кукловодите, на които не могат да откажат.

Няма как Радев да е направил подобен хибриден реверанс към американска неправителствена организация. Дори и да му се е искало  нещо от този род, поради носталгия по американската му младост, такива инструменти на американското влияние в България в държавата на Бойко Борисов просто няма – колкото и да кълнат фондацията с американско име, тя не е аналог на многобройните и многолюднитите откъм българска членска маса русофилски движения, дружества и прочее московски явления, наподобяващи партии по своята дейнос, централизацият и струкура.

Тук цъфтят и се множат безбройните русофилски хибридни бурени на московската пета колона, НАТОрявани и натоварвани с авторитета на “натовци”, като Радев.  Но не вирее нищо подобно с обратен, западен знак. На никого не му идва на ум да харчи пари за подкупване на прозападните българи. Българите нямат нужда от кебапчета на язовир “Копринка” веднъж годишно и от походи с чужди знамена в памет на чужди жертви в чужда война, за да са толкова привлечени от развитите западни държави, че да избират сами без никаква агитация да пътува, учат и работят там. Докато Русия, вярна на корупционната си традиция, си пазарува българска любов с държавни субсидии за петата си колона в България и пак не успява да накара никого да материализира русофилщината си като емигрира в Русия. 

Сега Румен Радев се готви да излети за Москва, в чиято орбита продължава да гравитира въпреки унизителните шамари, които получи публично от руския пратеник Гундяев в София на 5 март т.г. в собствения си президентски  кабинет. От руските патриаршески шамари Радев би трябвало да си извлече ако не патриотична, то поне елементарна човешка поука относно другата буза: пред Путин и неговата прислуга един натовски генерал не би трябвало да кляка ( в позата на вицепрезидента Илияна Йотова)  като изоставено в приют наакано дете, хипнотизирано от страх пред налитаща на бой детегледачка. 

Но съветите към мазохисти да се държат достойно очевидно са излишни. Харесват им шамарите, щом е руска аванта и толкоз.  

Виждаме, че не фактът кой къде е учил е определящ накъде го тегли в живота след това – било по любов ( нали социализмът се бил предавал по полов път, според Антон Кутев, явно и с русофилството е така), било поради зависимости.

Древните мъдрости може да са банални, но са проверени: по делата ще ги познаете ( а не по мястото, където са им връчили дипломите).

 

НА СНИМКАТА: Руският гост Гундяев се кара на българските русофили, че не се стараят достатъчно в обслужването на руските интереси

0810919001520345969_667125_600x458_actualno

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване