05/13/18 07:37
(http://ivo.bg/)

Борисов се закани да оправи и медиите – изнасилвачите са в пълна готовност

На партиен форум в Стара Загора премиерът Борисов анимира още един виц от времето на СССР – онзи за чукчата, който не четял книги, защото не бил читател, а само пишел книги и поради това се имал за писател.

И Борисов така: не четял новини, а само им се ядосва защото ( вкупом явно) са фалшиви. В качеството си нечитател на новини обаче Борисов има план как да ги вкара в правия път: никакви държавни субсидии и\ или да бъдат разпределени чрез томбола, т.е. на който каквото му се падне от държавната трапеза ( а не както е сега да се дават средства от еврофондовете за реклама на европейски проекти само на послушните от тях – как да се оправи държавата с тази селекция, като всички слушкат, за да папкат!).

Без да споменава Пеевски като монополист в разпространението на вестници ( доколкото изобщо са останали такива на пазара), Борисов предложил рецепта как да се оправи и този проблем: като държавата се намеси и започне да разпространява печатните издания чрез пощите.

Изобщо трите препоръчани от Борисов мерки за справяне с медийната ситуация напомнят на вица за Бай Ганьо, който обясил, че е постигнал феноменалния ефект със своето куче – шампион, което излапало конкурецията на един конкурс, чрез “бой, стриганье, глад”. Така от лъв го направил куче.

Проскубаните и без това български медии вече не нашега са обект на височайшето внимание на човека, който отговаря за успехите в тази държава от 10 години насам, но е яростно убеден, че няма нищо с неуспехите. За тях, например в журналистиката, са си виновни журналистите, според него. Каза го миналата седмица. Сега повтаря и безадресните обвинения към някакви неясни ( само за него) собственици, с които имитира управленска битка от години,. Най – смешната от всички беше комедийният сюжет с онази негова седянка с издатели точно преди 8 години ( на 13 май 2010 г.), на която те го помолиха да им каже истината за медийната собственост в България. https://arhiv.marica.bg/среща-на-бойко-борисов-с-издатели-news24666.html

Добрта новина  за него е, че фалшивите герои”в борбата за истински медии в България отдавна са се заели да му помагат. Маститият депутат Пеевски, чието име Борисов дори не смее да спомене, готви медиен проект в парламента, а комисията, която ще го одобрява, се води от най-културниятприятел на премиера,  скулпторът Вежди Рашидов, любител на попържните по адрес на журналистите.

Картинката е като във филм на ужаса, в които родителите наемат за бавачка най-известния в квартала изнасилвач. Най – добре е човек изобщо да не го гледа, но проблемът е там, че не всеки е Борисов и не всеки може да избяга от реалността, за да претендира след това да я формира по свой вкус. В този филм участваме всички и дори да си затворим очите пред изнасилвачите това ни най-малко не им пречи да продължат с изнасилването.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване