05/15/18 17:29
(http://psabev.blogspot.com/)

Democracy 3

„Ако бях цар щях да ви оправя за 8 дни, ама съм Бареков и ще ви оправя за 8 години“
– Николай Бареков

„Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита.“
– Бойко Борисов

„Искаме държавата да се намеси и при явното наличие на някакви споразумения, които водят до високи нива на цените, които плаща българският потребител“
– Веселин Марешки

„Ако стана премиер, ще оправя страната за година.“
– Волен Сидеров

Поне веднъж всеки от нас е искал да управлява държавата, признайте си!
Една от любимите ми компютърни игри е Democracy 3 – тя прави точно това: симулация на правителство. И много често я препоръчвам на близки (и не чак толкова) хора, от които чувам как „политиците са хрантутници“, „как може да е толкова зле здравеопазването“, „каква армия имахме, а сега – нищо“ и т. н.
Democracy 3 е третата част на играта, в която авторите буквално казват – „На ти правителство, управлявай!“
И си казвате – супер! На тази държава ѝ трябва добро и безплатно здравеопазване! Естествено, бедните хора, социалистите и пенсионерите посрещат това решение с голяма радост, но богатите не са доволни, че поредната част от данъците им се дава на други хора. Много хора обаче злоупотребяват с безплатното здравеопазване. Имиграцията нараства. Получава се препълване на болниците и нужда от лекари. Докторите започват да стачкуват поради прекалено голямото количество работа, родителите се ядосват на докторите и започват да псуват вас (правителството). За да ги успокоите, налагате закон, ограничаващ работната седмица до 40 часа. Това обаче намалява продуктивността на много производства и БВП пада, което се отразява на вашата политическа оценка.

От друга страна, с нарастването на имиграцията се появяват етнически малцинства и се увеличава напрежението между отделните етноси. Сформират се както либерали, така и патриоти. Част от малцинствата очакват помощи – ако не ги предоставите, бедността в държавата се увеличава, а от там – и престъпността! Ако пък предоставите помощите, групата на патриотите се ядосва и ако прекалите, дори могат да сформират „патриотична армия“, която влиза в саморазправа с малцинствата, а и с вас. За да ги успокоите, изпълнявате исканията им за емиграционен контрол. Това обаче влошава взаимоотношенията ви с другите държави, намалява туризма и търговията. За да оправите работата, намалявате летищните такси и цените на горивата. Това обаче вдига трафика, влошава качеството на въздуха и нуждата от работна ръка в гориводобива… Повишените CO2 емисии не се посрещат добре от международните политици, а влошеното качество на въздуха разболява хората и вдига разходите за здравеопазване… и нуждата от доктори, която вече споменахме!
Сещате се – нещата хич не са толкова прости, а играта наистина дава размах на решенията ви… Самият геймплей се състои от графики и не бих казал, че играта е за всеки. Но на мен ми харесва!

А причината да напиша всичко това е, че до 21 май играта се предлага за 6-7 EUR в Steam

Материалът Democracy 3 е публикуван за пръв път на Блогът на Биляна и Петър Събеви.

Публикувана на 05/15/18 17:29 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/UpokCk3v4sU/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване