06/15/18 11:59
(http://ivo.bg/)

Бутафорият руски кеч между властта и опозицията в България

Колкото повече се заличават разликите между ГЕРБ и БСП по съществени въпроси от стратегическо и национално значение, толкова по глуповати изглеждат опитите им да се разграничат. Това се видя днес в парламента, когато ГЕРБ, подкрепена лично от Сидеров, златния пръст на кабинета Орешарски, се счепка с БСП по въпроси за кворума, и за процедура. 

Русофилите от всички парламентарни групи , като чуят за процедура,  се хващат за кобура и започват престрелка с халосни патрони. Вдигат чутовни скандали, а ехото повтаря “ процедура…дура..ура…ааа”.

За наивниците изглежда на пръв поглед, че голяма борба между конкуренти се води. Но ще бъдат прави само относно факта, че наистина са конкуренти, но предимно в състезанието как да угодят на Москва за АЕЦ “Белене”, по “случая Скрипал”, санкциите срещу котилото на Путин, въздържанието от ответни мерки срещу руската милитаризация в Черморския регион и прочее путиноугодни въпроси.

БСП, Атака и ГЕРБ не могат да се разберат също така кой е по- голям враг на европейската конвенция за защита правата на жените, известна като Истанбулска. И са солидарни мълчаливци в прикриването на следите към виновните за грабежа на хилядолетията КТБ на стойност по г голям дори и от корупционно похарчените милиарди за невъзможния руски обект в Белене. Както и за необходимостта от съдебна реформа.

За сметка на това се замерят с обиди кой е виновен за несъстояло се гласуване по законопроекти от маргинално значение. Дори и американският кеч ( кич ), в рамките на който грамадни мъжаги се  правят, че се бият за радост на публиката, която знае, че я лъжат, изглежда по – достоверно на тепиха. 

А истината е проста и се вижда с просто око и от простите избиратели на Борисов, за които той е просто един от тях ( по собствените му твърдения). Теорията за конвергенцията, т.е. постепенното сливане между плановата икономика и еднопартийните диктатури и техните противоположности със свободно стопанство и плуралистично общество на практика се сбъдна в рамките на България. Само изброените по – горе допирни точки между “дясната” ГЕРБ и “лявата” БСП, подкрепяни от “патриотичната” си патерица в Народното събрание, са напълно достатъчно доказателство за интереса, който им клати феса. 

Любопитното в случая е единствено в това, че според теорията за конвергенцията сливането между двете антагонистични системи се очакваше да стане предимно на икономическата основа на сближаване поради общия интерес от това. Но в България се видя, че конвергенцията е възможна и по други причини: в интерес на една чужда държава. 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване