06/15/18 08:13
(http://ivo.bg/)

Русия бие бедуините на футбол, но си остава бензиностанция на развития свят, като тях

У дома и стероидите, пардон – и стените помагат. Поне така изглеждаше футболната победа на Русия срещу Саудитска Арабия в деня на откриването на световното първенство по футбол в Русия. 

Радостта от голямата победа ( над Саудитска Арабия, тази “футболна сила”?) се изля в коментарната част от блога ми под формата на злобна еуфория. Спестявам на публиката обидите и гадостите, които ми пишат русофилите по повод “величието” на Русия, проявило се в разгрома на саудитците. Най- после нещо, с което да ми “натрият носа” заради дързостта ми да оспорвам лъжите за руската добронамереност спрямо нас.

Интересно, какво ли ще стане, ако Матушката на нашите русолюбци вземе, че напредне много с победите си на футболния терен, компенсирайки в очите им комплексите за малоценност, избиващи в грандомания по какви ли не теми? Ами ако стероидите, пардон – стените у дома помогнат дотолкова, че Русия спечели купата? Какво ли избиване на тези комплекси ще настане сред туземните братушки на руските победители?

Не, каквото и да се случи на футболния терен, който и да победи, на руския бедняк животът няма да стане по-добър от живота на гражданите на десетки държави, след които “великата Русия” крета клето по традиция в изоставането си по жизнен стандарт. Откакто се спука балонът на високите цени на горивата, надул временно заплатите в Русия, руските пропагандатори и техните протежета у нас спряха да се подиграват дори на българите за по-ниските им доходи. 

Няма го кмета на Москва, мафиотът Лужков, който господарски се хвалеше през българските телевизии как плаща в курорта Камчия “московски заплати” на българчетата с явния намек, че трябва да му целуват ръка или каквото там им даде за целуване. Млъкнаха неговите апологети, защото нещата отново си дойдоха на исторически утвърдените места: България, която не разполага с природните богатства на Русия, пак е напред по жизнен стандарт, спрямо нея. И го постига не с “ паднали от небето” подземни богатства, а с труда на своя народ – колкото и да сме (само)критични по въпроса -  и с участието си в онези част от световната икономика, от която Русия успешно продължава да се самоизолира по най-глупавия начин в търсенето и създаването на врагове.

Да сте чували българките да се избиват да се женят за руснаци и да искат да живеят в Русия? Защото обратното е необратима традиция от много десетилетия. Този мигрантски инстинкт на руско гнездене у нас е безпогрешен индикатор къде условията на живот са по-човешки. Ако ще да се скъсат да бият бедуините на футбол, “братушките” пак си остават тяхно подобие като бензиностанция на развития свят. Драпат да си купят имот в България с припечеления на бензиностанцията суровинен капитал, а онези от тях, които са откраднали повечко, се борят да си вложат откраднатото в пренаселения Запад, а не в необятната си родина.

Това е положението. А вие си ревете пред телевизорите от умиление и от глупост, когато Матушката най-после ви е дала повод да се почувствате прави в изповядването на суеверната си любов към една българска мащеха.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване