07/20/18 12:13
(http://nellyo.wordpress.com/)

AT & T / Time Warner, Disney/Fox, Comcast/ Sky

 

Продължават коментарите за сделката AT & T Inc. / Time Warner Inc., разрешена с решение на съда.

Решението на съда от миналия месец, позволяващо на AT & T Inc. да придобие Time Warner Inc., е пример за неспособността на сегашната ни система от съдилища и правоприлагане да  предотврати ограничаването на конкуренцията в съвременната икономика на САЩ. В този случай Антитръстовото управление на Министерството на правосъдието на САЩ получава признание за опита му  да блокира това, което счита за антиконкурентна сделка. Мнението на МП  се оказа далновидно:  след придобиването дружеството почти веднага повиши цените, макар  ръководителите да бяха свидетелствали, че синергията от сделката незабавно ще доведе до по-ниски цени.

Съдебното решение на  съдията Ричард Леон показа липсата на разбиране за пазарите, за концепцията за вертикална интеграция, за корпоративните стимули и за интелектуалното упражнение – прогнозиране на поведението на дружеството след придобиването. Не е изненадващо, че това доведе до лошо решение.

Fiona Scott MortonYale University School of Management – в блога https://equitablegrowth.org

На този фон идва съобщението, че Comcast няма да наддава за Fox след  оферта от 65 млрд долара, на която  Disney  отговори с оферта от 71.3  млрд – “оферта, която Мърдок бързо прие”, пише NYT.
Но пък Comcast иска Sky  с оферта от 26 млрд.  В този случай Disney – Fox ще запази 39 на сто в Sky.
Disney-Fox ще притежава филмови студия, които командват близо 50% от северноамериканския бокс офис тази година,   60% от   Hulu, който има над 20 милиона клиенти – u   дял от 39% в Sky.
Говори се още, че е възможно 30-те процента на Comcast в Hulu да бъдат заменени с 39-те процента на Disney  в Sky.
Публикувана на 07/20/18 12:13 https://nellyo.wordpress.com/2018/07/20/at-t-time-warner/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване