07/20/18 04:38
(http://ivo.bg/)

Журналисти с депутатски карти разследват противниковия лагер и “пропускат своите” политици

От изявление на Елена Йончева, журналист и депутат от БСП, става ясно, че тя разследва “заедно с европейски институции” дали Борисов е купил къща в Барселона за близо 3 милиона евро, в която живее една българска манекенка. Похвално е да се разследва властта, дума да няма. Особено пък ако имаш и съответните връзки в “европейските институции”, които да ти повярват и да ти помагат. https://www.dnevnik.bg/politika/2018/07/18/3284016_elena_ioncheva_s_evropeiski_institucii_pravi/?ref=home_editorial

Дотук- добре. Обаче…

Избирателното разследване на политическите противници само подчертава недосегаемостта на онези, които така и си остават неразследвани. Най-фрапиращият от всички примери е “пощаденият” от медиите у нас бивш президент Първанов и бивш партиен лидер на Сергей Станишев ( който сам по себе си е днешна “европейска институция”), т.е. на бившия спътник на Елена Йончева в живота.

Под червения килим на премълчаването бяха заметени сигналите за бракониерските му подвизи в чужбина и за придобивките му на недвижима собственост в особено големи размери, каквито не могат да бъдат оправдани с президентска заплата и за няколко пъти по два мандата. 

Супер луксозният спа център в Белчин баня, за който един столичен вестник написа в свой репортаж, че всеки местен човек го припознава като “хотела на Първанови”, е сред най-видимите подобни “придобивки”. В тази бивша профсъюзна почивна станция, превърната в недосегаем по своята скъпотия за т.н. обикновени хора хотелски комплекс, има специално оборудвана зала, посветена на …Първанов. “Библиотекари” и техни другари съзаклятничат там на свои специални сбирки.

Влечението към спа туризма на Първанови не свършва с този скъпарски курорт. През 2015 г. в. Струма” ( същият, който “издаде” президента, че се развлича със свитата си на лов за вълци край Симитли на 1 март 2008 г. в ден за национален траур след влаковата трагедия с Североизточна България ), оповести през 2015 г., че синът на Първанови, 27 годишният  Ивайло и секретарката на татко му Марияна Добрева , са си купили 5 звезден спа хотел в Кюстендил. След няколко нескопосани опити на гордите родители да обяснят как са помогнали да талантливото си в бизнеса дете да придобие задлъжнелия преди това с 3 милиона лева “Стримон Спа”, всичко утихна. Както и в случая с онази история около мезонетите, при които истинските собственици поне се бяха опитали да прикрият следите към себе си чрез техен пернишки приятел като фиктивен притежател на двата апартамента, подарени  от близък до БСП оръжеен търговец. 

Като става дума за подставени лица, някой ще разследва ли на кого точно принадлежи една вила в Гърция, на която собственик по документи е много близка до Първанов бивша спортистка, чийто съпруг, също близък до президента, беше застрелян и изпадна в дългогодишна кома? Един намирисващ жокер: въпросният имот е построен върху голяма септична яма в околностите на въпросното гръцко селище, която при порои периодично бълва съдържанието си в частното имение – т.е., парите миришат в този случай. 

Все въпроси без отговори и без към тях да прояви интерес несменяемият във властта Борисов ( прозрачно-таен съзаклятник с Първанов), който сега се чувства засегнат от разследването за къщата в Барселона, в резултат на което научаваме, че разследващата Елена Йончева трябва да бъде разследвана за връзки с банкера Цветан Василев. 

Ако съдим по това кой на кого вади поводи за разследване, май ще се потвърди, че в тандема Борисов – Първанов водещата фигура е онзи, който направи Борисов генерал за почуда на цяла България и на онези в чужбина, които ни гледат с ирония как от един телохранител за една нощ правят генерал за заслуги в охраняването на последния комунистически диктатор и последния български монарх в изгнание . Защото Елена Йончева може да не е част от приятелския кръг на Първанов днес, но определено защитава интереси, преплетени неразривно с тези на БСП и червената аристокрация.  

На желаещите да ме оприличат на Елена Йончева с обратен знак ще напомня, че няма как да бъда заподозрян, че съм се отнасял “щадящо” към обекта на нейното разследване Борисов, както постъпват червените “остриета” с политиците от тяхната черга.  И съм си платил цената за това удоволствие с привилегията да не ставам част от политиката, а да си остана журналист, макар и на свободна практика – толкова свободна, че чак се надяваха да се задавя от разредения въздух на самотния й връх.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване