12/12/18 11:09
(http://ivo.bg/)

Днес чупят витрини в Париж, утре “кристална нощ” в София, подсказват от Червения площад

Българската русофилщина, представяна днес от телевизионния екран от вечно намусения експерт ( по русофилско мърморене и заклинания) Боян Чуков,, не се сдържа да си покаже рогата чрез интригантско греене на ръчичките си върху пожара в чуждия дом. Уж не искал да каже, че френското правителство е организирало атентата в Страсбург вчера, довел до много убити и ранени (  съотношението на загиналите спрямо ранените се мени към времето на писането на този текст). А в същото време Чуков подхвърля точно това внушение: “някой” има интерес на първите страници на пресата да бъде атентатът в Старсбург, а не проблемът с “жълтите жилетки”.

Интересно, кой ли би могъл да има интерес да измести общественото внимание от затрудненията на омразната на Чуков и компания френска либерална власт? Ако не е самото правителство на Макрон, то остава да приемем друг абсурд – че радикалните ислямисти и свързаните с тях терористи искат да помогнат на същия този Макрон да бъде отслабено впечатлението от погромите в Париж с надежда, те да затихнат.

Нашите русофили са радостно превъзбудени от затруднението на френски либерали, но не смеят да си го признаят открито докато от Москва не дадат сигнал. 

Междувременно такъв сигнал вече е подаден.

Не друг, а гуруто на съвременната руска шовинистична реакция Александър Дугин се обади в публичното пространство, припознавайки “жълтите жилетки” като явление, полезно за Русия. Те били, според него, аналог на “Новорусия”, т.е. те се родеят с руснаците, чиято агресия се опитва да разпокъса Украйна. 

Дугин, който се е самоназначил за говорител на руския народ отдавна и се изживява като духовен покровител на русофилщината по света, този пъти се изказва в профила  си във Фейсбук от името на френския, че и на всички народи, които щели да въстанат срещу “либералните свине”.

След този шедьовър на руското мракобесие от страна на близкия до Кремъл идеолог на “руския свят” можем да очакваме и подопечните на Москва нашенски русофили да свалят маските, които и без това не могат да прикрият злорадството им по повод събитията във Франция. Следващият етап от тяхната публична дейност явно ще бъде да припознаят универсалния съвременен враг в лицето на Макрон като “чисто глобалистко, универсално зло”, както учи техния духовен вожд Дугин.

А какво д(р)уго могат да искат в България, освен да се борят интернационално срещу врага? В България либералната политика отдавна е стъпкана от слона ГЕРБ. На кого да се ежат тук? Защо нашите дугинисти да стъпват внимателно в този разгромен “стъкларски магазин”, в който не остана здрава либерална чиния? 

Няма да е чудно да последват последващи призиви за вариант на “кристална нощ” срещу остатъците от “либерални свине” и у нас. Желаещи да чупят либерални витрини и глави тук се наплодиха около трапезата на властта и рубладжийството повече от достатъчно. Само трябва някой да ги поведе – роля, за която се борят като псета за кокал практически всички “рейтингови” политици на власт и в опозиция.

Сега Дугин им сочи пътя на полезния за Русия световен пожар, подобно на прероден Ленин и Троцки, призовали преди 100 години към “световна революция”. Казва им в прав текст: който е против либерализма, той е съюзник на “руския свят”. 

Днес този кремълски съюзник чупи витрини в Париж, утре другаде, а при добра мобилизация на съответно пожълтяване тази радост за русофилите може да се уреди и в София.  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/a-dugin-zhaltite-zhiletki-sa-vragove-na-liberalizma-a-znachi-priyateli-na-rusiya

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване