01/16/19 10:40
(http://ivo.bg/)

Защо левите не защитават ромите – не пият ром без мезета ли?

Известно правило е, че с фанатик не може да се спори. Поради което и слагам точка на опитите ми да споря фанатиците, че земята се върти наистина.

Ти им казваш, че техният Каракачанов е ловец на гласове сред фанатиците и заедно с това сред обектите на тяхната омраза в гетата, но е също нарушител на конституцията, обявявайки за “прекалено нагъл” един цял етнос, с което разпалва омраза по етнически признак. Гази не просто закона, а конституцията. Те ти отговарят, че земята не се върти. Защото истината е била само в това, че законът трябва да се спазва от ромите, които не си плащат сметките и толкоз. Пък нека вождът на фанатиците да гази основния закон колкото си иска. 

Ти им викаш, че да се призовава към репресии от финансово, багерно и прочее отмъстително естество спрямо същия етнос е не само несправедливо, но и покана за ответни репресии с  брадви, а някой ден и с нещо по-горещо. Те ти отговарят, че това не са репресии, а мярка за неотклонение от правилата на демокрацията, според които обитателите на гетото трябва да си знаят мястото. 

Ти им казваш, че е злобно да отказваш да ги наричаш роми и че нищо не ти струва да опиташ. Те ти се тросват, че винаги си си ги наричали както са си искали и имат правото да продължават да го правят независимо от правото на някой друг да не бъде наричан по обиден начин. Защо да се променяш ( така е, не му отива на един фанатик). 

Ти им посочваш, че другаде борбата с расизма е довела до налагане на правила, според което се носи отговорност за наричането с обидни думи на “противниковата раса”. Те ти препоръчват в отговор на това да си осиновиш черно дете ( както направиха разни западняци с наши ромски деца от домове за вегетиране на отхвърлени малки българчета – ама кой да им каже на злобарите, че “има такъв филм”).

Ти им говориш за толерантност, те ти ти крещят в ухото на личния ти блог , че си “толераст” – многодетен при това. 

Ти им споменаваш нещо за хуманизъм и европейски ценности. Те ти грухтят от копанята да си ги ядеш сам тези бисери, каквито те не кльопат. 

Ти им напомняш за някакви общочовешки правила. Те ти заявяват да се махаш, да отидеш да живееш там, където те се спазват – колкото по-на север, толкова по-хелзинкско.

Ти заявяваш, че да се рита падналия и да се бие по-слабия ( просто защото можеш ) е гадно. Те ти съскат, че битият по рождение трябва да продължава да бъде бит. 

Накрая се отказваш да водиш разговор с глухи, на които и жестомимичният превод им изглежда като покана за бой. 

Ясно е, че да виеш срещу луната няма смисъл. Оставаш си вълк единак, а онези от глутницата тържествуват колко са много и поради това се имат за прави – нали глутницата ловува по-успешно и всеки получава парче месо от жертвите. Пък и да се опитваш насила да повлияеш с добро не е възможно, особено спрямо въоръжени с бухалките на омразата фанатици.

Интересното обаче във тази неравна война е къде са изпокрили онези, които най-много крещят за необходимостта от социална справедливост, та се налага калната война да бъде водена от някакви отделни “либералчета”, на които работата им е да глобализират, соросоидстват  като отварят обществото, но най-вече да подкрепят социалното неравенство ( според хибридните схващания на процъфтяващия ляв неоконсерватизъм с руски корени у нас).

Къде са левите да защитят ромите? Ако не за друго, то поне от едната опозиционност. Нали тъкмо виден отвсякъде представител на властта нападна грозно традиционния електорален резервоар на социалните спекуланти?

За управляващите е ясно. Излиза цял вицепремиер – министър не на друго, а на войната, наричан по форумите “шкембе войвода” и атакува цял един етнос.  От името на властта. Защото съучастниците му във властта мълчат солидарно и одобрително. 

Едва ли “шкембе войвода” би се изцепил толкова храбро без да има малодушното мълчаливо съгласие на храбреците в сянка от правителството и парламента. Пуснали са го да им бъде говорител. Крият се по парламентарните сокаци зад шкембето му.  А той се радва да играе  войвода във връзка с побоя на двама роми над българин във Войводино и качва освен собствения си рейтинг кръвното на шепа “либаралчета”. Останалите са в политическа хибернация. Чакат бурята да попремине в духа на Живковите завети и да подкарат отново при първа възможност електоралното стадо по застланите с кебапчета пътеки към избирателните секции. 

Дотук – нищо ново на източния фронт на обичайните нрави в българското предксулисие. Повтарям: от “десни” няма какво да очакваш, освен  дясна, по-дясна и крайно враждебна дясна реакция срещу един мизерен етнос от бедняци. Защото бедняците по дефиниция са врагове на дясното и пълнят урните на левия политически враг в многобройните му превъплъщения у нас. 

Обаче къде са левите? Те не трябваше ли да се нещо обратно? Не в истанбулско конвенционален смисъл. По истанбулски признак те са конвенционално същите ориенталци като управляващите “десни”. Но пък обикновено се репчат на тепиха на социалната реторика в напъна си да се разграничат от своите подобия във властта.

И малко по-конкретно: къде са им левичарските публицистични остриета да кажат нещо тъпо от рода на това, че приемат рома само с мезета? Или поне да си признаят, че си падат повече по водка “Беленкая” с руски хайвер и филе от белуга. 

Къде е Сашко ( на снимката сред червени фенки), любимецът на Нинова и останалите живковисти в БСП, които толкова му се радваха и аплодираха, когато се намърда в ръководството на партията? http://ivo.bg/2016/06/03/келепировата-победа-на-новото-поколе/

Media-51713-pic

 

 

 

 

Най-окаяните хорица в държавата, каквито са ромите, нямат обществен защитник когато се наложи да бъдат защитавани колективно. Ухажват ги само на парче по предизборно време. А в промеждутъците ухажорите си траят по точно толкова “десен” начин, колкото и десните имитатори в българската политика.

Някакви хилави организации се опитаха да кажат няколко думи сред тътена от закани с разправа заради инцидента с участието на двама от тях над един от нас, белите. Не че конкретни тъмнокожи индивиди са прави да бият безнаказано бял човек, но последвалата буря от белокожо възмущение, превърната във вълна от закани по расов признак, се натъкна на истинско дебелокожо мълчание от цели партии, от които се очаква да застанат на страната на слабите. Защото се бият в гърдите и още къде ли не, че са техните политически представители.

Ако нейде из Европа управляващи (псевдо) десни бяха вдигнали такава топка на лявата опозиция, тя щеше да ги изяде с парцалите. Нашите обаче използват собствената си парцалива безпринципност, за да си запушват с нея устата. И никак не ги е гнус. Тъкмо напротив, услажда им се това хитруване. Което утре няма да им попречи да гракнат отново и да ни проглушат ушите със своята борба за социална (не)справедливост, върху която лицемерно си строят постоянното присъствие в политиката.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако определен читател се е разпознал по някой от посочените по-горе критерии като фанатик, не моля за извинение. Не съм длъжен да давам трибуна на фанатиците, които могат да си направят собствени форуми за взаимно надъхване, вместо да ме ласкаят ненужно с прекомерното си внимание.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване