05/17/11 17:30
(http://www.klassa.bg/)

БСП започва консултации за вот на недоверие

Необходимо е да започнем консултации и разговори за внасяне на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на партията вчера. Като повод за инициативата на социалистите е послужило решение на Конституционния съд, с което се отменят текстове от правилника на Народното събрание. Според тях опозицията нямаше право да обявява вот на недоверие шест месеца след поискан вот на доверие от страна на министър-председателя. „Класа“ припомня, че на 21 януари тази година премиерът поиска парламентът да му гласува доверие и спечели гласуването.
„Това решение на Конституционния съд е шамар за управляващите”, заяви Станишев. От левицата обясниха, че консултациите за бламиране на правителството започват още тази седмица. Преговорите ще продължат до края на месец май.
Според лидера на БСП основната тема, в която са видими провалите на управлението, е социално-икономическата сфера.
„Министър-председателят е коментирал, че имаме здрава финансова дисциплина и ще я запазим. Съвсем наскоро излязоха данните на БНБ, които показват, че фискалният резерв е намалял от 8,2 млрд. лв. на 4,146”, каза Станишев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване