01/20/12 19:19
(http://www.klassa.bg/)

Започва строежът на "Южен поток"

Строителството на газопровода „Южен поток“ ще започне в края на тази година, съобщи вчера руската „Газпром“, цитирана от БГНЕС. Плановете на руската компания бяха да се започне строителството в началото на 2013 г. След указ на руския премиер Владимир Путин компанията обаче е решила да се ускори изпълнението на съоръжението с няколко месеца. От „Газпром“ вече имат подробен план от мерки, които трябва да изпълнят до декември тази година, за да започне реализацията на проекта.
Предвижда се газопроводът да преминава по дъното на Черно море и да достига до българския бряг при Варна. На наша територия тръбата ще продължава до сръбския град Зайчар и оттам за Унгария, Словения и Италия. Първоначалният вариант бе тръбата да достига до Австрия, но „Газпром“ се отказа от тази си идея. По газопровода ще се доставя и гориво за Гърция, използвайки българската газотранспортна система. Тръбопроводът трябва да бъде завършен през 2015 г.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване