02/05/12 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Чепаринов триумфира на Откритото първенство на България

Гросмайстор Иван Чепаринов триумфира с титлата на 34-тото Открито първенство на България по шахмат – "Мемориал Георги Трингов", което се проведе в "Новотел Пловдив".
Във финалния девети кръг вчера Чепаринов с белите фигури победи Петър Дренчев и финишира със 7,5 точки. Със същия актив приключиха грузинецът Давит Бенидзе, Кирил Георгиев и Бранко Тадич от Сърбия, но те се наредиха в същия ред след Чепаринов заради по-лошите си допълнителни показатели. Наградният фонд на международното съревнование бе 20 000 лева, 4000 от които получи победителят Чепаринов, който наследява миналогодишния шампион в Пловдив гросмайстор Атанас Колев. От жените най-добре се представиха Маргарита Войска и Ани Крумова.
Междувременно вторият в световната ранглиста по шахмат - Левон Аронян, пожела България да бъде домакин на Турнира на претендентите за световната титла, който ще се проведе през ноември. Три държави подадоха официални документи за домакинство – България, Великобритания и Азербайджан. Срокът за подаването на оферти изтече на 31 януари, а резултатът ще стане ясен на 20 февруари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване