03/19/12 06:18
(http://radiomilena.com/)

ГЕРБ остава на гребена на вълната

 Партията на Бойко Борисов запазва нивата на подкрепа от месеци насам, стана ясно от изследване на „Галъп интернешънъл“, изнесено в ефира на bTV, цитира  actualno.com.Правителството безспорно преживява традиционно критичния зимен период, но това така и не повлия сериозно на доверието на хората. Критичната точка в управлението бе в края на миналата зима, когато имаше скандали с флашки, имаше протести по улиците заради повишаването на цените. Напрежението от тогава насам все повече спада, а ако изборите бяха днес за ГЕРБ биха гласували 30% , за БСП -18%, за ДПС – 6%, за СК – 4%. А 36 % няма да гласуват.
Попитани, ако има партия на Меглена Кунева за кого бихте гласували, 28% от гражданите са отговорили, че биха гласували за ГЕРБ, а резултатът на Кунева би бил такъв, какъвто получи на изминалите избори.
„Кунева ще има критичната роля в следващата парламентарна конфигурация. Ще държи ключа, а не ДПС. Кунева се опитва да представи себе си като антисистемен играч, нещо като Борисов с обратен знак. Най-голямото достойнство на Кунева е експертност и опитност, на които тя залага, но които може да се превърнат в нейното най-голямо проклятие. Българите предпочитат някой нов човек, гласуват за биографична чистота, а не толкова за политики“, подчерта Първан Симеонов от „Галъп интернешънъл“.
За рязкото махане на министри, Симеонов каза, че ситуацията преди 3 г. и сега се различава по това, че преди 3 г. резките движения се четяха като креативност, сега има опасност да се четат като огледални образи, закърпване, паника.
Това, което Борисов успява да направи до момента е да направи ежедневието и политиката като успоредни реалности, каза Симеонов.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване